Defensie drukt kosten met nieuwe software


OnDemand Professional moet implementatie SAP versnellen en gebruik vergemakkelijken

DEN HAAG, 20070702 -- Het Ministerie van Defensie heeft OnDemand Professional van OnDemand Software, een divisie van Global Knowledge, geselecteerd als trainingoplossing voor het nieuwe ERP-automatiseringssysteem (Enterprise Resources Planning) van SAP. Met OnDemand wordt het personeel beter voorbereid en wegwijs gemaakt in het computersysteem waardoor defensiebreed een hogere productiviteit gerealiseerd kan worden en planning, beheer en bevoorrading verbeteren.

OnDemand Professional combineert een modulereeks in een enkele oplossing, te weten OnDemand Personal Navigator, OnDemand Knowlegde Pathways en OnDemand Presenter. De aanpak biedt een platform voor gebruikers en experts om gegevens en bedrijfsinformatie te creren, te beheren, te beoordelen en toegankelijk te maken. Het platform wordt gebruikt voor de opleiding van personeel om de noodzakelijke vakbekwaamheid te waarborgen. Het produceert tevens gegevens voor zelfstandige en interactieve simulaties, beoordelingen, en prestatieverbetering, en levert documentatie- en opleidingsmateriaal.

Defensie heeft het OnDemand Professional opleidingspakket na evaluatie van verschillende oplossingen van andere leveranciers geselecteerd voor zijn zogenaamde Do It methode. Daarmee wordt binnen applicaties een actuele en stap-voor-stap handleiding aan gebruikers gegeven die hulp en begeleiding nodig hebben. De software vereenvoudigt het maken van instructiemateriaal en zorgt voor een makkelijke en snelle invoering van de OnDemand Personal Navigator die op zijn beurt een vlotte en probleemloze invoering van de SAP-bedrijfssoftware voor 60.000 personeelsleden mogelijk maakt.

"Wij zijn enthousiast over de implementatie van OnDemand Professional en verwachten maximaal rendement te halen uit deze IT-investering", zegt luitenant-kolonel Erwin Huisman van het Ministerie van Defensie. "Defensie moet kosten besparen. Met de implementatie van SAP ondersteund door OnDemand, streven wij er naar onze financile en logistieke processen effectiever en efficinter te laten verlopen waardoor er middelen vrijkomen voor operationele doeleinden. Ik ben ervan overtuigd dat OnDemand Professional ons zal helpen deze doelen te bereiken."

Defensie heeft OnDemand Professional gekozen omdat het ondermeer het personeel met taak-specifieke oefeningen en training wegwijs maakt. Terwijl zij met de SAP-applicaties werken, krijgen werknemers permanent toegang tot interactieve, stap-voor-stap instructies die een nauwkeurige afspiegeling zijn van Defensie's bedrijfsprocessen. Daardoor wordt de opleiding eenvoudiger en leren de gebruikers op elk gewenst moment precies wat zij weten moeten. Deze zogenaamde Do it -eigenschap (hulp in de applicatie) stelt personeel in staat om te leren terwijl zij werken.

"Wij zijn vanzelfsprekend verheugd met de keuze van het Ministerie van Defensie voor onze software-oplossing ter ondersteuning van de uitrol van hun ERP-systeem van SAP", zegt Ruud Worung, Sales Manager bij OnDemand Software. "Wij zijn er trots op dat we oplossingen hebben ontwikkeld die gebruikers in staat stellen om automatiseringssystemen zonder problemen in te kunnen voeren en zodoende de investeringen snel terug te verdienen. Wij zij er zeker van dat Defensie de beoogde resultaten met OnDemand Professional zal behalen."

Over OnDemand Software
OnDemand Software is leidende leverancier van IT-software oplossingen voor bedrijfsopleiding en -training. Met OnDemand Personal Navigator, het gesynchroniseerde content ontwikkel platform voor documentatie, training en hulp in de applicatie, kunnen organisaties sneller bedrijfsapplicaties benutten, in kortere tijd over de noodzakelijke vaardigheden beschikken, de kosten van opleiding en training verlagen en de ontwikkeltijd terugdringen. IT-investeringen worden zodoende sneller terugverdiend.
OnDemand Software is in 1986 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in King of Prussia, Pennsylvania (Verenigde Staten). De onderneming heeft wereldwijd kantoren en levert zijn producten in 12 talen. Ruim 850 bedrijven uit de Global Top-2000 gebruiken OnDemand Software om het maximale uit hun bedrijfssoftware te halen. OnDemand brengt mensen, processen en technologie bij elkaar om risico's van IT-implementaties te vermijden en naadloos verandermanagement mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.ondemandgk.com/

Over Global Knowledge
Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT en management professionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers op het gebied van netwerk, beveiliging, VoIP en wireless en op producten van toonaangevende ondernemingen als Cisco, Microsoft, Nortel, Oracle en Red Hat. Ons management portfolio voorziet in training op project management, professional skills, business analysis en ITIL. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden - klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant, en via Internet. Global Knowledge heeft computer-ondernemingen, profit-, non-profit-organisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners.
Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1100 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe. Voor meer informatie: www.globalknowledge.nl/


Deel: ' Defensie drukt kosten met nieuwe software '
Lees ook