Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

herdenking VS-ambassade

Defensie herdenkt slachtoffers Verenigde Staten

14-09-2001

In de hele Defensie-organisatie zijn vandaag de slachtoffers van de terreuraanslagen in de Verenigde Staten herdacht. Net als op veel andere plaatsen in ons land en de andere landen van de Europese Unie, hingen de vlaggen halfstok en werden om twaalf uur drie minuten stilte in acht genomen. Op een deel van de Defensie-locaties werd de herdenking gezamenlijk uitgevoerd, terwijl op andere locaties de Defensiemedewerkers de kans kregen de slachtoffers op hun eigen manier te herdenken.

In Den Haag verzamelden zich ongeveer 5.000 belangstellenden bij de Amerikaanse ambassade. Namens het kabinet legde minister-president Wim Kok een bloemstuk, wat tevens het begin was van de drie minuten stilte. Bij de herdenking was het hele kabinet aanwezig. Afgezien van minister Frank de Grave en staatssecretaris Henk van Hoof van Defensie, woonden ook tal van militaire en burgermedewerkers van het ministerie en de verschillende hoofdkwartieren en onderdelen de herdenking bij.

Op die locaties waar Nederlands en Amerikaans defensiepersoneel zij aan zij werkt, werd de herdenking veelal gezamenlijk gehouden. Ook zijn en worden op deze onderdelen veel adhesiebetuigingen en bloemstukken van de Nederlandse bevolking ontvangen. (foto: Hennie Keeris) herdenking VS-ambassade

Deel: ' Defensie herdenkt slachtoffers Verenigde Staten '
Lees ook