---

Ministerie van Defensie---

Ondertekening sponsorcontract Gironingen (Dennis Beek)

Defensie tekent sponsorcontract Gironingen

08-05-2002

In Groningen is gisteravond (7 mei) door defensie en de organisatie Gironingen het sponsorcontract voor het Festival di Gironingen ondertekend. Met de ondertekening is de Koninklijke Landmacht de officiële hoofdsponsor van het festival. Hoofd Sectie Plannen van het Regionaal Militiar Commando Noord, Luitenant-kolonel Peter Kluitmans en de voorzitter van de organisatie Gironingen, dhr. Seerp Leistra, ondertekenden namens beide organisaties het sponsorcontract.

De landmacht verzorgt zaterdag (11 mei) voorafgaand aan de start van de proloog van de Giro d'Italia de openingsstunt. Om 13.30 uur maken landmachtmilitairen een spectaculaire afdaling van de Martinitoren naar het bordes van het gemeentehuis. In de openingsstunt zijn de vlaggen van de deelnemende landen verwerkt. Om 14.00 uur gaat vanaf de Grote Markt de proloog van start.

Zaterdag tussen 10.00 uur en 22.00 uur staat de landmacht op de Ossenmarkt waar de toeschouwers een 22 meter hoge klimtoren kunnen beklimmen of in een heliumballon een hoogte van 50 meter kunnen bereiken. Verder staan op de Ossenmarkt verschillende (simulatie)wapens en militaire voertuigen die het publiek kan bekijken en in sommige gevallen proberen. Op de Grote Markt kunnen geïnteresseerden in het mobiel informatiecentrum nadere informatie krijgen over het werken bij de landmacht.

De landmacht ondersteunt het Festival di Gironingen ook met materieel en expertise. Zo zijn het podium en de tribune in het verbindingskanaal gebouwd op potons van de landmacht. Genie-eenheden hebben twee loopbruggen gebouwd om meer bewegingsvrijheid te creëren voor het publiek. (foto: Dennis Beek)

Meer informatie over de Gironingen is te vinden in de Defensie Evenementenkalender

Deel: ' Defensie tekent sponsorcontract Gironingen '
Lees ook