Defensieaankoop staat als eerste op de agenda van International Armoured Vehicles- zegt Defence IQ

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091125 --

Volgens recente verslagen wordt het aankoopbeleid van defensie in het Verenigd Koninkrijk om troepen door middel van gepantserde voertuigen met betere militaire capaciteiten uit te rusten, onder de loep gesteld, en dit staat als eerste op de agenda van International Armoured Vehicles 2010.

In verslagen werd gesuggereerd dat het aankoopbeleid van het Verenigd Koninkrijk van voertuigen voor Irak en Afghanistan- door de aankoop van commerciële off-the-shelf producten om de huidige gevechtsoperaties te laten voortduren onder het Urgent Operational Requirement (UOR) systeem (urgente operatieve vereisten), de garantie voor een snellere levering heeft gevormd. Critici blijven echter beweren dat het nog te bezien valt of de voertuigen een lange termijnoplossing zijn voor een gepantserd personeelsvoertuig dat voor alle omgevingen geschikt is.

Het kan erop neerkomen dat het UOR-systeem uiteindelijk een van de duurste aankoopmethodes van het Ministerie van Defensie is. Het Future Rapid Effect System (FRES), een nieuwe generatie van middelgewicht gepantserde voertuigen, zou het antwoord voor de lange termijn moeten zijn. Verslagen waarin werd gemeld dat het Ministerie van Defensie gepland had hier 3.000 voor een prijs van £16 biljard van te kopen, zijn het resultaat van de herhaalde verzoeken van de krant The Times voor vrijheid van informatie. Er wordt echter verondersteld dat alleen de Scout-reconnaissanceversie goedkeuring verkregen heeft, en het programma ligt meerdere jaren achter op schema.

De zeer geachte voorzitter van de Defense Select Committee van het Verenigd Koninkrijk, James Arbuthnot, beschreef onlangs het aankoopplan van het Engelse Ministerie van Defensie "onrealistisch" en "een samenzwering van optimisme".

In een interview met Defence IQ werd oud-militair Arbuthnot gevraagd zijn mening te geven over het aankoopplan in het Verenigd Koninkrijk. Deze verklaarde dat hij van oordeel was dat het Ministerie van Defensie en de defensie-industrie meer realisme zouden moeten betonen met betrekking tot tijdsspannen en kosten om de troepen van de juiste apparatuur te voorzien en deze op tijd te kunnen leveren.

Volgens Arbuthnot benadrukken het grote aantal UOR's met als resultaat de aankoop van apparatuur voor operaties in Afghanistan, het “feit dat er onvoldoende vooruit gedacht is en er te weinig planning heeft plaats gevonden om uit te vinden welke uitrustingsvloten nodig waren”. Ook duidt dit op de noodzaak dat het Ministerie van Defensie op defensieactiviteiten voorbereid moet zijn. Hij staat erop dat acht jaar in Afghanistan een factor voor lange termijnplanning is, alhoewel hij het betreurt dat het er niet op lijkt dat er een verandering van dit aankoopproces op korte termijn kan worden verwacht.

Oud-militair Arbuthnot zal spreken op de conferentie van International Armoured Vehicles, die plaats zal hebben van 1tot 5februari. Hij zal een beschrijving geven van de strategie van het Verenigd Koninkrijk in de sector van gepantserde gevechtsvoertuigen en bespreken op welke manier het Verenigd Koninkrijk omgaat met het effect van kostenbesparingen in het programma, ten gevolge van de voortdurende financiële crisis.

International Armoured Vehicles, met vestiging in het ExCel Centre, is de enige gebeurtenis die zich uitsluitend wijdt aan de gemeenschap van gepantserde voertuigen. International Armoured Vehicles brengt oud-militairen en experts in de industrie samen, waarbij de gelegenheid wordt geboden om inzicht van specialisten te krijgen met betrekking tot de tendensen van gepantserde voertuigen, internationale aankoopactiviteiten en de geleerde lessen op het gevechtsterrein. Ook bestaat hier de mogelijkheid zaken te doen met toonaangevende fabrikanten van voertuigen, systemen en componenten en met kleinere gespecialiseerde leveranciers.

Oud-luitenant generaal, Sir John Kiszely, die gedurende twee dagen als voorzitter van de conferentie zal optreden, verzekert dat “International Armoured Vehicles een van de belangrijkste internationale gebeurtenissen in 2010 zal zijn, voor allen die zaken doen waarbij gepantserde voertuigen betrokken zijn, of dit nu oud-militairen, experts, beleidsmakers, ontwerpers, fabrikanten of woordvoerders zijn.”

Voor meer informatie over de conferentie en tentoonstelling, of te luisteren naar het volledige interview van Defence IQ met oud-militair Sir Arbuthnot, kunt u terecht op www.armoured-vehicles.co.uk.

Over Defence IQ:

Sinds 2001 verstrekt Defence IQ belangrijke informatie aan besluitvormers op het gebied van defensie, luchtvaart en technologie, waarbij problemen worden behandeld inzake de meest recente plannen, vereisten, programma's en technologieën op het terrein van defensie en de manier waarop deze invloed op de mens hebben. Defence IQ biedt oud-militairen en vertegenwoordigers van de regering en de industrie conferenties waarbij informatie in een informele omgeving wordt verschaft. Hier worden de nieuwste plannen, vereisten, programma's en technologieën besproken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Amy Jeffray, Directeur Marketing
International Armoured Vehicles
+44 (0) 207 368 9306

amy.jeffray@iqpc.co.uk

Deel: ' 'Defensieaankoop VK eerste op agenda International Armoured Vehicles' '


Lees ook