Defensiepersoneel zoekt vaakst naar personen via zoekmachine 123people


Van alle officiële instanties komen de meeste zoekopdrachten naar personen bij 123people.nl van medewerkers van Defensie, Justitie en Belastingdienst

WENEN, Oostenrijk, 20111221 -- Medewerkers die gebruikmaken van het IP-netwerk van het Ministerie van Defensie hebben in 2011 het vaakst gebruik gemaakt van de personenzoekmachine 123people.nl. Dat blijkt uit een openbaar gemaakte lijst van overheidsdiensten die 123people.nl bezochten met traceerbare IP-netwerken (*meting tussen januari en oktober 2011). Defensiepersoneel heeft in de periode tussen januari en oktober 2011 enkele tienduizenden zoekopdrachten naar personen uitgevoerd, op de voet gevolgd door ambtenaren die gebruik maken van het netwerk van het Ministerie van Justitie.

Medewerkers die gebruikmaken van het IP-netwerk van het Ministerie van Defensie hebben in 2011 het vaakst gebruik gemaakt van de personenzoekmachine 123people.nl. Dat blijkt uit een openbaar gemaakte lijst van overheidsdiensten die 123people.nl bezochten met traceerbare IP-netwerken (*meting tussen januari en oktober 2011).

ZoekopdrachtenDefensiepersoneel heeft in de periode tussen januari en oktober 2011 enkele tienduizenden zoekopdrachten naar personen uitgevoerd, op de voet gevolgd door ambtenaren die gebruik maken van het netwerk van het Ministerie van Justitie. Personeel van de Belastingdienst heeft ongeveer een derde minder zoekopdrachten uitgevoerd dan Justitie of Defensie. Het bedrijf dat de meeste zakelijk zoekopdrachten uitvoert bij 123people.nl – *uitgezonderd serviceproviders – blijkt Koninklijke BAM te zijn met meer dan anderhalf keer zoveel zoekopdrachten als bij Defensie.

Persoonsgebonden informatie„Wij weten dat een wezenlijk deel van de zoekopdrachten bij 123people, ongeveer een derde, afkomstig is uit de zakelijke en dienstverlenende markt. Persoonsgebonden informatie is interessant voorafgaand aan een bespreking of om in te schatten wat voor vlees men in de kuip heeft in werksituaties. Het aantal zoekopdrachten van IP-adressen behorende aan overheidsinstellingen en bedrijven is daarom evenredig hoog“, aldus Gilles Clouët des Pesruches, directeur van 123people Internetservices GmbH.

Ranking van overheidsinstanties die gebruikmaakten van 123people:

 1. Informatievoorziening en -Technologie (IVENT): Ministerie van Defensie.

 2. Ministerie van Justitie.

 3. Belastingdienst.

 4. Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

 5. Rijksverkeersinspectie.

 6. Ministerie van Economische Zaken.

 7. Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 8. Gemeente Eindhoven.

 9. Ministerie van VROM.

 10. Gemeente Utrecht.Overname met bronvermelding: 123people.nl*Exclusief IP-adressen van internetserviceproviders.

Personen zoeken

123people helpt bij het online zoeken van personen door informatie op basis van een naamcombinatie van voor- en achternaam weer te geven, zoals sociale netwerken, telefoonnummers, afbeeldingen, video’s, nieuws, blogs en weblinks. Gebruikers kunnen met 123people eenvoudig hun digitale voetafdruk achterhalen om zo hun online reputatie te beheren. De personenzoekmachine wordt overwegend gebruikt om informatie te vinden over ‘gewone’ personen, maar een substantieel deel van de zoektermen betreft (min of meer) bekende Nederlanders. Jaarlijks stelt 123people een toplijst samen van meestgezochte personen in het nieuws en de media.

Top 5 meestgezochte personen in het nieuws en de media bij 123people.nl in 2011:

 1. Renske Hekman – 29-jarige biologe bij zeehondencrèche Pieterburen, vermoord door haar ex-vriend.

 2. Joanna Verweijen – barbiepop uit realitysoap Secret Story.

 3. Sven Westendorp – geliquideerde Ajax-hooligan.

 4. Peter Mijnen – de nieuwe liefde van Tatjana ‘buurman-wat-doet-u-nu’ Simic.

 5. Talitha van Zon – ex-fotomodel, in het nieuws als vermeende ex van een zoon van Muammar Kaddafi, dictator van Libië.Overname met bronvermelding: https://www.123people.nl/

Over 123people

123people (www.123people.nl) is de grootste personenzoekmachine ter wereld. De zoekdienst organiseert en verbindt op vernuftige wijze content uit sociale netwerken, media, zoekmachines en van strategische partners met regionaal relevante informatie. Privégebruikers kunnen met 123people eenvoudig hun digitale voetafdruk beheren. De zakelijke gebruiker kan snel informatie achterhalen over mogelijke zakenrelaties. In het bedrijfsleven wordt 123people gebruikt om de online reputatie van sollicitanten te controleren. 123people is actief in twaalf landen: de Verenigde Staten (www.123people.com), Canada (www.123people.ca), Verenigd Koninkrijk (www.123people.co.uk), Oostenrijk (www.123people.at), Duitsland (www.123people.de), Zwitserland (www.123people.ch), Italië (www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Nederland (www.123people.nl), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se) en Polen (www.123people.pl).


Deel: ' Defensiepersoneel zoekt vaakst naar personen via zoekmachine 123people '
Lees ook