Deirdre McCloskey - Economics and The Modern World


Lezing over economische groei in China, India en andere landen

NIJMEGEN, 20130220 -- De huidige economische crisis is er één uit vele en bovendien is ze bijna voorbij. Het échte verhaal van de moderne tijd is de economische groei en de stijgende welvaart in India, China en vele andere landen. Een voortzetting van de triomftocht van kapitalisme, innovatie en vrije markt gedurende de laatste twee eeuwen. Dat stelt de Deirdre McCloskey in haar lezing. Donderdag 7 maart 2013, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Deirdre McCloskey is hoogleraar Economie, Geschiedenis, Engels en Communicatie aan de Universiteit van Illinois en een van de meest vooraanstaande denkers van deze tijd. Ze publiceert over economische theorie en geschiedenis, maar ook over filosofie, retoriek, feminisme, ethiek en recht. Ze beschouwt zichzelf als een uitgesproken voorstander van het vrijemarktkapitalisme, maar dan wel in een ‘ethische’ variant.

Cees Leijenhorst, hoofddocent Geschiedenis van de moderne filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat met McCloskey in gesprek.

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/mccloskey

Dit is een programma van het Centrum voor Ethiek en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen


Deel: ' Deirdre McCloskey - Economics and The Modern World '
Lees ook