DEL FERRO INSTITUUT

Het Del Ferro Instituut bestaat 20 jaar!

Het Del Ferro Instituut bestaat 20 jaar!

U staat er misschien niet bij stil maar ruim 225.000 Nederlanders ondervinden dagelijks last van stotteren. Velen van hen beschouwen hun stotterprobleem als een handicap. Een zware last die niet zelden leidt tot veel verdriet en ontwijkend gedrag. Stotteren belemmert vaak meer dan alleen woorden.

Het Del Ferro Instituut in Amsterdam, het instituut ter behandeling van stotterproblemen, viert in het gedenkwaardige jaar 1999 haar twintigjarig bestaan.
Reden om nog eens stil te staan bij de ontdekking en ontwikkeling van de spraakmakende "Del Ferro methode".

In 1978 stuitte de in Amsterdam woonachtige Amerikaanse operazanger en zangpedagoog Leonard Del Ferro min of meer bij toeval op een revolutionaire ontdekking:
"Stotteren houdt direct verband met ongecontroleerde bewegingen van het middenrif. Door gebruik te maken van bepaalde ademhalings- en concentratietechnieken, is het mogelijk om het stotteren te overwinnen".
Deze hypothetische stelling werd middels onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland onderzocht en bevestigd.
Vanuit het gegeven dat ongecoördineerde bewegingen van het middenrif het feitelijke stotteren veroorzaken, ontwikkelde Del Ferro zijn methode tegen stotteren, gebaseerd op zijn beproefde zangmethodiek en gericht op het leren beheersen van het middenrif.

De Del Ferro methode besteedt naast het trainen van het middenrif ook aandacht aan de sociale en emotionele gevolgen van het stotteren. Met behulp van de Del Ferro methode overwinnen de cursisten hun angst om te spreken. Daarom hanteert het Del Ferro Instituut de stelling: "Stotteren hoeft niet meer".

De Del Ferro methode is een effectief hulpmiddel om stotteren te overwinnen. De afgelopen twintig jaar hebben duizenden mensen uit binnen- en buitenland een cursus aan het Del Ferro Instituut gevolgd en zich de methode eigen gemaakt. Zij leiden nu een leven zonder stotteren!

Sinds het overlijden van Leonard Del Ferro in 1992 waarborgt zijn dochter Ingrid Del Ferro, samen met een zorgvuldig samengesteld docententeam, de positieve resultaten van deze unieke behandelingsmethode.

Om u te informeren over onze methode en inzicht te geven in de problemen die stotteraars dagelijks ondervinden, nodigen wij u in dit jubileumjaar graag uit om een training bij te wonen. U zult er getuige van zijn dat stotterende kinderen, tieners en volwassenen vloeiend kunnen leren spreken en hun ervaringen als vanzelfsprekend kunnen vertellen.
Voor een afspraak of meer informatie kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 020-6761196 of e-mail:delferro@xs4all.nl.

Del Ferro Instituut
Ingrid Del Ferro


01 apr 99 09:30

Deel: ' Del Ferro Instituut bestaat 20 jaar '
Lees ook