Gemeente Zoetermeer

Delegatie partnerstad Jinotega op bezoek

Vrijdag 14 juni a.s. tot en met woensdag 19 juni is een delegatie van de Zoetermeerse partnerstad Jinotega (Nicaragua) te gast in Zoetermeer. Het gezelschap bestaat uit de burgemeester van Jinotega, de heer Jairo Antonio Fajardo López, de projectleider Strategische Planning en verantwoordelijk voor stedelijke planning, de heer Carlos Alberto Vindell Jarquín en een veearts en producent van landbouw- en veeteeltproducten, de heer José Benito Rodriguez López. Zij maken deel uit van een groter gezelschap (uit 7 Nicaraguaanse steden) dat in Nederland is voor een stage met als thema publiek-private samenwerking.

De delegatie uit Jinotega zal op vrijdag 14 juni van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie geven van de recente ontwikkelingen in het proces van strategische planning op het stadhuis. Maandag 17 juni is een officieel ontvangst door de burgemeester van Zoetermeer.

Het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking heeft geld ter beschikking gesteld om partnersteden uit Nicaragua uit te nodigen in Nederland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten beheert het geld en heeft samen met het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN) een stageprogramma opgesteld. Het LBSNN is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse partnergemeenten tezamen met hun lokale particuliere stedenbandorganisaties en heeft voor de ontwikkeling van strategische planning in Nicaragua een subsidie van de Europese Unie gekregen.

Laatste wijziging: 11-06-2002

Deel: ' Delegatie partnerstad Jinotega op bezoek in Zoetermeer '
Lees ook