Gemeente Goes

Persbericht

Delegatie uit Panevezys brengt bezoek aan Goes

Vandaag donderdag 20 juni arriveert in Goes een delegatie uit Panevezys. De groep uit de Goese zusterstad in Litouwen bestaat uit burgemeester Valdemaras Jakstas, zijn echtgenote, twee raadsleden die tevens commissievoorzitter zijn, en een Engelstalige tolk.

Na de ontvangst in het Stadhuis op 20 juni volgt op vrijdag de kennismaking met het college van burgemeester en wethouders en het bestuur van de Stedeband Goes-Panevezys. Aansluitend wordt de delegatie door de binnenstad rondgeleid en op de hoogte gebracht van de lopende projecten en verdere zaken die in Goes en de regio aan de gang zijn. De delegatie voert ook overleg met het bestuur van de Stedeband Goes-Panevezys, waarbij de vele lopende samenwerkingsprojecten worden behandeld en de start van nieuwe projecten op de agenda staat.

Naast bedrijfsbezoeken en het leggen van contacten die vooral ook voor Panevezys sociaal-economisch nut kunnen opleveren omvat het programma een breed scala van activiteiten. Zo zal de groep vrijdagmiddag Goes en omgeving vanuit de lucht gaan bekijken en er is een vaartocht op het Veerse Meer gepland. Zaterdagochtend geeft burgemeester Van der Zaag samen met diens Litouwse collega het startsein voor de open dag van de Koninklijke Maatschap De Wilhelminapolder, en woont de delegatie de manifestatie van NATRES (Nationale Reserve) op de Grote Markt en in het Stadhuis bij.

Verder staan op het programma een bezoek aan Neeltje Jans, rondleidingen door Middelburg en Antwerpen en een bezoek aan Amsterdam.

Dinsdag 25 juni sluit de delegatie het bezoek af met een excursie naar de Floriade. In de loop van de middag vliegt het gezelschap terug naar Vilnius.

Deel: ' Delegatie uit Panevezys brengt bezoek aan Goes '
Lees ook