Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen bundelen de krachten


Met de overname van Oyens & Van Eeghen versterkt Delen Private Bank haar aanwezigheid in de Benelux en creëert aldus een vooraanstaande groep van vermogensbeheerders actief in de Benelux en in het Verenigd Koninkrijk met een totaal beheerd vermogen van circa EUR 37 miljard.

ANTWERPEN/AMSTERDAM, 20150708 -- Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders en directie van Oyens & Van Eeghen over de overname van 100% van de aandelen van de gerenommeerde Nederlandse vermogensbeheerder. Verwacht wordt dat de transactie, die nog onderworpen is aan de goedkeuring van de prudentiële toezichthouders in Nederland en België, in de loop van het vierde kwartaal 2015 zal worden afgerond.

Oyens & Van Eeghen werd opgericht in 1797 en is één van de oudste onafhankelijke financiële instellingen van Nederland. Gedurende de afgelopen jaren is het beleid toegespitst op gespecialiseerd vermogensbeheer en fiduciaire advisering van vermogende particulieren, ondernemende families, stichtingen, lokale overheden en institutionele klanten. Per 31 maart 2015 bedroeg het beheerd discretionair vermogen EUR 1,4 miljard waarvan EUR 570 miljoen voor privé klanten en stichtingen. De fiduciaire advisering heeft betrekking op een bijkomend toevertrouwd vermogen van EUR 1,9 miljard. Oyens & Van Eeghen telt 26 ervaren vermogensbeheerders en medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam en 's-Hertogenbosch.

Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen hebben gekozen voor de krachtenbundeling omdat de ondernemingsfilosofie en bedrijfscultuur sterk overeenkomstig zijn. Beide partijen leggen in het kader van hun vermogensbeheer de nadruk op hoog kwalitatieve dienstverlening en discretionair vermogensbeheer. Delen Private Bank maakt dankzij deze overname haar intrede op de Nederlandse markt. Oyens & Van Eeghen zal kunnen rekenen op de kennis en ervaring die Delen Private Bank de voorbije decennia heeft opgedaan bij de uitbouw van haar succesvolle model van discretionair vermogensbeheer voor privé klanten gekoppeld aan hoogwaardig patrimoniaal advies, een performante IT-ondersteuning en een efficiënte fondsenadministratie en backoffice.

Alle medewerkers van Oyens & Van Eeghen blijven volledig ten dienste staan van hun cliënten in de kantoren in Amsterdam en ’s-Hertogenbosch en de gereputeerde naam “Oyens & Van Eeghen” zal ongewijzigd blijven bestaan. De directie van Oyens & Van Eeghen zal versterkt worden met vertegenwoordigers van Delen Private Bank die de verdere groei van Oyens & Van Eeghen volledig zullen ondersteunen in samenwerking met de Delen-organisatie.

De Directies van Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen zijn verheugd over de groeimogelijkheden die door de voorgenomen transactie worden gecreëerd. Paul De Winter, CEO van Delen Private Bank zegt: “Ons bedrijf heeft door de jaren heen een positie verworven als één van de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheerders in België.

Zij beoogt haar aanwezigheid in andere delen van Europa, naast Luxemburg (met haar filiaal Zwitserland), en via JM Finn (73,5%) in het Verenigd Koninkrijk waar zij al kantoren heeft uitgebouwd buiten Londen, te vergroten. De Nederlandse markt is voor onze groep in het bijzonder aantrekkelijk gezien de proximiteit en het niveau van de welvaart. Er is een grote groep van vermogende families die potentieel een beroep kan doen op onze diensten. We geloven dat we door een efficiënte aanpak en focus een duurzame, groeiende aanwezigheid kunnen opbouwen.” Hij voegt daaraan toe: “Het profiel van Oyens & Van Eeghen sluit vrijwel naadloos aan bij onze filosofie die gericht is op beleggen 'als een dynamische goede huisvader'. We kijken ernaar uit om Oyens & Van Eeghen te ondersteunen in het verkrijgen van een nog prominentere rol in de Nederlandse vermogensbeheermarkt."

Linda Moos, CFO van Oyens & Van Eeghen voegt toe: "Ons bedrijf heeft de afgelopen jaren gezonde autonome groei laten zien en heeft nu een omvang bereikt waarbij een sterke partner deze groei kan helpen versnellen. In de huidige markt voor vermogensbeheer is schaalgrootte essentieel.”

Pim Baljet, CEO en Managing Partner van Oyens & Van Eeghen zegt tot besluit: “In Ackermans & van Haaren en Delen Private Bank hebben we gelijkgestemde partners gevonden met een uitmuntend trackrecord, en die bovendien onze aanpak begrijpen en respecteren. De stichtersfamilies van Ackermans & van Haaren hebben een historische band met Nederland en de groep heeft een bewezen reputatie als het gaat om het uitbouwen van succesvolle ondernemingen door lange termijn commitment en investering in management teams. Onze klanten kunnen rekenen op grotere slagkracht dankzij de versterking van onze organisatie op alle niveaus."


Deel: ' Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen bundelen de krachten '
Lees ook