Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

06-07-1999

Zeemeerminnennieuwtjes

Op 29-06-1999 zijn er tien zeemeerminnen op gesprek geweest in het gemeentehuis van Delfzijl. Tijdens dit gesprek werd beoordeeld of de zeemeerminnen geschikt waren voor de functie als levend logo van de gemeente tijdens evenementen en voor fotografie. Alle tien zeemeerminnen waren enthousiast over het idee. Ze zijn ook allemaal uitgekozen voor de zeemeerminnenfunctie.

Bijna alle zeemeerminnen waren opgegeven door hun moeder. Ze kunnen allemaal goed zwemmen en de meeste kunnen ook dansen en zingen. Een enthousiaste groep meiden die de plaats Delfzijl en alle dorpen gaan promoten.

Tot zeemeermin gekozen zijn: Marijke Oosterhuis, Suzanne Oosterhuis, Rosita Vleems, Hellen Wubbeling, Natasja Bruins, Linda Werkman, Marieke Werkman, Sharlien Martis, Daniëlle Bos en Carola Schuijl.

Voor een billboard voor het programma "De overtocht" van TV-Noord is vrijdag 03-07-1999 een fotosessie gehouden. De foto's zijn in de jachthaven `t Dok in Delfzijl gemaakt. De gefotografeerde zeemeermin is op 06-07-1999 te bewonderen op TV-Noord.

Het eerste optreden van de zeemeerminnen met publiek was op zaterdag 04-07-1999 tijdens de Beachnight op het strand van Bierum. Bezoekers van Beachnight konden met een zeemeermin op de foto. De gemeentesecretaris de heer J. Scheltens was daarbij de fotograaf.

Binnenkort beginnen de fotosessies met de zeemeerminnen. De zeemeerminnen worden op markante plekken in de gemeente Delfzijl gefotografeerd. Deze foto's worden dan onder andere gebruikt voor de algemene promotiefolder en voor de internetsite van de gemeente Delfzijl.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer D. Landman, telefoon 0596-639945.

Deel: ' Delfzijl recruteert zeemeerminnen '
Lees ook