Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

02-11-1999

Delfzijl zendt tulpengroet naar Port Alberni

De gemeente Delfzijl stuurt een tulpengroet naar Port Alberni in Canada. Delfzijl heeft gereageerd op een oproep van de het Nationaal Comité Thank you Canada om mee te doen aan een "dank u wel" groet aan een Canadese gemeente. 140 Nederlandse gemeenten doen mee aan dit initiatief. Een teken van waardering voor de bevrijders van weleer. Zij zijn het immers geweest die Nederland 55 jaar geleden hebben bevrijd.

Een pakket van 1000 tulpen in de kleuren rood en wit wordt namens de gemeente Delfzijl naar Town of Port Alberni, British Colombia, City Hall, 4850 Argyle Street, Port Alberni, BC Canada V9Y 1V8 gestuurd. De gemeenten in Canada die een bloemenhulde ontvangen zijn door het Nationaal Comité Thank You Canada geselecteerd.

Rond bevrijdingsdag, 5 mei 2000, zal de bloeiende groet zichtbaar zijn. De bloemen zullen tevens een fleurige start zijn van het nieuwe millennium met een knipoog naar een hopelijk zonnige toekomst.

Het Nationaal Comité Thank you Canada is op verzoek van de Canadese en Nederlandse regeringen bezig met een grootschalig ontvangst van Canadese oud strijders in het jaar 2000. Het is nog niet bekend of er ook oud strijders naar Delfzijl komen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt S. Schaap, telefoon 0596-639323.

Deel: ' Delfzijl zendt tulpengroet naar Port Alberni, Canada '
Lees ook