KNWV

18/2/2003
ALGEMEEN - Match Racing nu ook in Nederland: DELTA LLOYD Official Partner van het WATERSPORTVERBOND

Delta Lloyd Verzekeringen en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (Watersportverbond) hebben overeenstemming bereikt over samenwerking ingaande maart 2003. De overeenkomst is in eerste instantie afgesloten voor een periode van drie jaar.

Het partnership tussen Delta Lloyd en het Watersportverbond betreft een innovatieve vorm van samenwerking en dient niet te worden verward met sponsoring in de traditionele zin van het woord.
Delta Lloyd en het Watersportverbond gaan samen acties opzetten om hun beider relaties met -de producten van- elkaars organisaties te laten kennismaken. In de nabije toekomst zullen leden van het
Watersportverbond bij Delta Lloyd exclusief kunnen profiteren van gunstige condities voor verzekeringen en andere financiele producten. Klanten van Delta Lloyd kunnen onder aantrekkelijke voorwaarden lid worden van het Watersportverbond en daarna direct profiteren van de vele voordelen van het Watersportverbond-lidmaatschap.

Match Racing
Het Watersportverbond gaat op verzoek van Delta Lloyd een landelijke competitie Match Racing opzetten, die in de nazomer uitmondt in het Nederlands Kampioenschap.
Match Racing is een zeer spectaculaire vorm van wedstrijdzeilen waarbij de bemanningen van telkens twee identieke boten het tegen elkaar opnemen. Dit een-tegen-een duel is een spel van strategie en tactiek op basis van knock-out knock-down. Daarnaast wordt Delta Lloyd co-sponsor van de SPA Regatta en naamgevend sponsor van het Open Nederlands Kampioenschap in de Olympische klassen.

Via dit partnership krijgt de Nederlandse zeilkernploeg in haar traject naar de Olympische Spelen van Athene in 2004 een ondersteuning die de kansen op Olympisch eremetaal aanzienlijk vergroten.

Edwin van Wijk (Manager Communicatie Delta Lloyd): "Watersport hoort bij Delta Lloyd. Niet alleen omdat wij marktleider zijn in
pleziervaartuigverzekeringen, maar omdat watersport actief,
avontuurlijk, schoon en vooral plezierig is.De evenementen die onder auspicën van het Watersportverbond plaatsvinden, waaronder met ingang van dit jaar ook deDelta Lloyd Match Racing serie, zijn erg
interessant voor onze zakenrelaties en hun -potentiële- klanten."

Jan Kossen (directeur Watersportverbond): "We zijn erg blij met het partnership met Delta Lloyd. Naast het Watersportverbond en de topsporters zullen ook onze individuele leden veel direct profijt van de samenwerking kunnen hebben.Wij hebben altijd volgehouden dat zeilen een steeds betere propositie voor het bedrijfsleven zal worden en de stap met Delta Lloyd bevestigt dat"

Oud-zeilbondscoach Henri G. C. van der Aat, directeur van Trefpunt Sports & Leisure Marketing zal het partnership tussen Delta Lloyd en het Watersportverbond begeleiden.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 · Fax: 030-6564783 · info@knwv.nl

Deel: ' Delta Lloyd official Partner van het Watersportverbond '
Lees ook