Politiebericht Venlo 4-10-2001
Mediabericht 4 oktober (12.30 uur)

De politie pakt uit in Weert

Motto voor de landelijke politiedag

VENLO De politie houdt open huis in het nieuwe districtsbureau van Weert. De datum valt samen met de landelijke politiedag op 13 oktober. Enkele jaren geleden heeft de politie een landelijke politiedag als publieksmanifestatie in het leven geroepen. Die dag wordt jaarlijks gehouden op de tweede zaterdag van oktober. Naast alle eigen diensten worden ook het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marchaussee, andere hulpdiensten als brandweer en ambulancedienst en het Rode Kruis ingeschakeld. In en rond het nieuwe districtsbureau aan de Kasteelsingel 99 zal het zaterdag 13 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur volop activiteit geven.

Enkele jaren geleden heeft de politie een landelijke politiedag als publieks-manifestatie in het leven geroepen. De dag wordt jaarlijks gehouden op de tweede zaterdag van oktober. Het korps van de politie Limburg-Noord heeft deze datum aangegrepen om de uitgestelde open dag van het district Weert te houden. Districtschef Gert Rademaker wil er zaterdag 13 oktober een groots gebeuren van maken. Niet alleen het bureau gaat open, ook de ruime omgeving rondom het bureau zal bij het evenement betrokken worden. De dag wordt er één om niet gauw te vergeten. Dat is tenminste de bedoeling van de werkgroep Open Dag Districtsbureau Weert, die onder het motto De politie pakt uit bezig is om alle belangstellenden een kijkje in de keuken van de politie te geven.

Demonstraties en presentaties

Alle regionale diensten worden betrokken bij het gebeuren in Weert. Demonstraties door de Mobiele Eenheid, maar ook minder spectaculaire afdelingen zullen die dag uiteen zetten wat hun werkzaamheden inhouden. Bijvoorbeeld de afdeling Vreemdelingendienst zal informatie verschaffen, waarbij een medewerker van de Immigratie en Naturalisatie Dienst zal aansluiten. Er wordt door de afdeling Milieu een presentatie verzorgd, met de Bijzondere Opsporings Ambtenaren als onderdeel daarvan. Het Preventieteam woninginbraken verzorgt een informatiestand met de nieuwste snufjes op het gebied van hang- en sluitwerk. Werving, Selectie en Opleiding biedt informatie aan en natuurlijk zal ook de jeugd niet vergeten worden als het gaat om projecten als Veilige School, Halt en "Doe-effe-normaal". De leiding van de Koninklijke Marechaussee heeft de landelijke politiedag aangegrepen om ook haar korps aan het publiek te tonen. In de regio Limburg-Noord zal de KMAR dus aanhaken aan de open dag in het district Weert. Het wapen van de militaire politie zal aanwezig zijn met verschillende voertuigen die gebruikt worden in de werkzaamheden als toezicht op het grensverkeer en in militaire taken.

Stof genoeg tot napraten

Van de externe diensten heeft de brandweer toegezegd een demonstratie te zullen geven, in samenwerking met de ambulancedienst. Deze hulpdiensten willen de omstanders laten zien hoeveel tijd er nodig is om een slachtoffer zo voorzichtig mogelijk uit een wrak te halen. Voor melders van een aanrijding duurt het vaak veel te lang voordat het slachtoffer kan worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook wordt een enorm waterbassin neergezet om duikdemonstraties te geven. De haven van Weert wordt bij de open dag getrokken om er de boten van het KLPD aan te meren en voor de kleintjes wordt een verkeerstuin uitgezet. Kortom, als de plannen worden verwezenlijkt, dan heeft de bevolking van het district Weert, maar ook van de politieregio Limburg-Noord, stof genoeg om nog lang over de politie na te praten.

Deel: ' Demonstraties en presentaties Mobiele Eenheid Weert '
Lees ook