Gemeente Zoetermeer

Demonstraties schapendrijven 'Het Buitenbeest', 19 augustus a.s.

Zondagmiddag 19 augustus aanstaande worden er op de stadsboerderij 'Het Buitenbeest' demonstraties schapendrijven met Bordercollies gegeven.
Op de speelweide van de boerderij laten enkele Bordercollies zien wat ze allemaal hebben geleerd. Er wordt geoefend met een kleine kudde Drentse heideschapen. De schapen en honden zijn helemaal aan elkaar gewend en er zal in alle rust worden gewerkt zodat de schapen niet te vermoeid raken en aan het eind van de dag weer vrolijk door kunnen gaan met hun favoriete bezigheid, namelijk grazen. De vriendelijke collies mogen vanzelfsprekend ook geaaid worden.

Informatiekraampjes
Om het op zondagmiddag 19 augustus allemaal extra gezellig te maken staan er op het erf ook enkele kraampjes waar bezoekers terecht kunnen. O.a. bij het WNF, imkers en enkele creatieve Zoetermeerders. Bovendien zijn er demonstraties wolspinnen en kunnen kinderen zich laten schminken.

Vrijwilligers van 'Het Buitenbeest' verzorgen weer het ecologisch koffieterras.
De activiteiten beginnen om 13.00 uur en eindigen om 16.30 uur. De stadsboerderij 'Het Buitenbeest' vindt u aan de Voorweg 93 in Meerzicht. U bent van harte welkom!Gemeente Zoetermeer © August 2001

Last update: 14 August 2001 (10:30)

Deel: ' Demonstraties schapendrijven op stadsboerderij Zoetermeer '
Lees ook