Gemeente Den Haag

2003-01-27: Den Haag uitverkoren voor landelijke viering Chinees nieuwjaar

---

In Den Haag wordt op zaterdag 1 februari aanstaande het Chinees nieuwjaar op grootse wijze gevierd. De Chinese gemeenschap in Nederland heeft namelijk Den Haag uitverkoren voor de landelijke viering van Chinees nieuwjaar.

De Chinese overzeese organisaties in Nederland organiseert samen met de gemeente Den Haag, de Ambassade van de Volksrepubliek China, de Yat Hong Gymnastic Association en de Stichting Chinatown Den Haag een spetterend feest. De burgers van Den Haag kunnen tijdens de festiviteiten genieten van deze traditionele viering. Maar ook biedt dit unieke evenement een goede gelegenheid om nader kennis te maken me de Chinese geschiedenis, haar tradities, de cultuur en de kunst.

De heer Zhu Zu Shou, ambassadeur van de Volksrepubliek China en de heer G.A.A. Verkerk, wethouder Economie en Personeel van de gemeente Den Haag zullen gezamenlijk het Chinees nieuwjaar officiële open. De openingsceremonie vindt plaats op het Spuiplein in het centrum van Den Haag waarna een Parade van ca. 2000 in klederdracht gestoken Chinese deelnemers door het centrum van Den Haag zal trekken. In Chinatown vinden de traditionele leeuwen en drakendansen plaats gecombineerd met spetterend vuurwerk. Maar ook in het Atrium van het stadhuis worden diverse activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, voorstellingen en demonstraties over de Chinese cultuur, kunst, mode, muziek en sport.

Verkeershinder
In verband met de festiviteiten zal in de Wagenstraat slechts beperkt autoverkeer mogelijk zijn. Daarnaast zal het verkeer enige verkeershinder kunnen ondervinden langs de route van de Chinese parade. De Parade start op het Spuiplein en loopt via het Spui, Grote Marktstraat, Jan Hendrikstraat, Riviervismarkt, Dagelijkse Groenmarkt, Gravestraat, Buitenhof, Hofweg en zal via het Spui weer terugkeren op het Spuiplein. Tevens zullen de tramlijnen 2 en 6 tijdelijk worden omgeleid.

De opening van het Chinees nieuwjaar vindt plaats om 12.00 uur op het Spuiplein in Den Haag. U bent van harte welkom om bij dit spektakel aanwezig te zijn. Op 1 februari zal er een persruimte in het Atrium worden ingericht. Een informatie set is beschikbaar. Voor het volledige programma en de achtergronden van het Chinees Nieuwjaar verwijzen wij u naar de bijlage van dit persbericht.

last update: 27-1-2003 13:07:52 ;pag.: 18319; auteur: 616;cat.:

Deel: ' Den Haag uitverkoren voor landelijke viering Chinees nieuwjaar '
Lees ook