universiteit van amsterdam

persbericht
amsterdam, 20 maart 2013

derde natuurhistorische avond in de uva-artisbibliotheek

op woensdag 3 april organiseert de uva-artisbibliotheek de derde van een reeks natuurhistorische avonden. roderick nieuwenhuis en alexander reeuwijk interviewen bart siebelink, luc hoogenstein en kester freriks over natuurfotografie en vogels.

bart siebelink
of het nu gaat om een romantische zonsondergang, een zwevende roofvogel of een lieveheersbeestje, de meeste mensen hebben wel eens een poging ondernomen om het te fotograferen. waarschijnlijk met wisselend resultaat. natuurfotografie vereist kennis en kunde, tijd en geduld. in het handboek natuurfotografie (knnv uitgeverij 2012) nemen bart siebelink en edo van uchelen de natuurminnende fotograaf mee de natuur in en laten ze stap voor stap zien hoe je je vaardigheden eenvoudig kunt verbeteren. bart siebelink vertelt vanavond waar je als amateurfotograaf op moet letten en illustreert dit met geslaagde en minder geslaagde foto's.

luc hoogenstein en kester freriks
in nederland komen ongeveer driehonderd verschillende soorten vogels voor. ze zijn met grote regelmaat verzameld en beschreven in handboeken en gidsen. je kunt op veel manieren over vogels schrijven, van potisch tot wetenschappelijk. twee schrijvers van vogeltijdens deze natuurhistorische avond wordt gesproken met twee schrijvers van vogelboeken. luc hoogenstein is co-auteur van handboek vogels van nederland (knnv uitgeverij 2011), een wetenschappelijk verantwoorde complete gids. bij kester freriks, de schrijver van vogels kijken. alle driehonderd nederlandse soorten (athenaeum-polak & van gennep 2009), staat de taal voorop, in de traditie van jac. p. thijsse. een gesprek over wetenschap, taal, uitputtendheid, maar bovenal over de liefde voor vogels.

programma
19.30: deuren open
20.00: welkom door hans mulder, conservator uva-artisbibliotheek 20.05: interview met bart siebelink
20.30: tijd voor vragen
20.45: pauze met koffie & thee en boekverkoop
21.15: entr'acte: kester freriks
21.30: interview met luc hoogenstein en kester freriks 21.55-22.10: tijd voor vragen

entree en aanmelding

uva-artisbibliotheek
plantage middenlaan 45
1018 dc amsterdam

Deel: ' Derde Natuurhistorische Avond in de UvA-Artisbibliotheek '


Lees ook