PERSBERICHT

Dertig jaar André van Duin op Mega Platen & CD Beurs

UTRECHT - André van Duin wordt van alle kanten belicht op de Mega Platen & CD Beurs en Verzamelaarsjaarbeurs op 27 en 28 maart 1999 in de Jaarbeurs Utrecht. Deze tentoonstelling beslaat meer dan dertig jaar uit het leven van André van Duin met onder meer uniek plaatwerk en bijzondere foto's.

De Mega Platen & CD Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs is dit jaar uitgebreid met een fors aantal buitenlandse platenhandelaren. Op tienduizend vierkante meter staan meer dan 450 stands met het meest veelzijdige muziekaanbod van Europa.
De beurs is een vast onderdeel van de jaarlijkse Verzamelaarsjaarbeurs. Het radioprogramma 'Het stenen tijdperk' besteedt via een live-uitzending op Radio 2 aandacht aan de Mega Platen & CD Beurs.

De grootste platen- en cd-beurs ter wereld trekt duizenden muziekliefhebbers. Met het overweldigende aanbod van platen, singles, cd's en bijzondere verzamelitems heeft de Mega Platen & CD Beurs faam in binnen- en buitenland. De verwachting is dat het aantal bezoekers van over de grenzen flink zal stijgen.

Muziekliefhebbers en verzamelaars vinden alle mogelijke stijlen: rock, house en dance, black music (jazz, R&B, soul, reggae), metal en punk, golden oldies en muziek uit de jaren zestig en zeventig. Centraal in de hal is de 'superbeurs' te vinden met tophandelaren uit de hele wereld.

De handelaren uit de Verenigde Staten, Japan, Australië en heel Europa bieden alle soorten vinyl aan. Niet alleen singles en elpees, maar ook gekleurd vinyl, gouden platen en zeldzame collector's items. Voor de cd-liefhebber is er een groot aanbod nieuwe en tweedehands cd's.

De speciaal ingerichte André van Duin tentoonstelling toont meer dan drie decennia uit het creatieve leven van Neerlands bekendste komiek. Te zien zijn zo'n zestig elpees en zestig singles die Van Duin vanaf 1965 uitbracht. Een bijzondere plaat is bijvoorbeeld de single 'Stoelen stoelen' met op de B-kant 'Moet ik Lopen?' uit Philips Favorieten Expres (1965).

André van Duin is ook te vinden op filmposters, zelfs op een aantal buitenlandse exemplaren, en op zo'n vijftig filmfoto's. De tentoonstelling bestaat verder uit allerlei artikelen als spiegels, glazen, stickers, strips, sigarenbandjes en scheurkalenders. De levensgrote stand up maakt deze tentoonstelling compleet.

Natuurlijk zijn er op de Mega Platen & CD Beurs stands met memorablia, tijdschriften en boeken van popartiesten en bands uit de hele wereld. Beroepsverzamelaars tonen hun foto's, handtekeningen en awards van beroemde sterren. Zelfs persoonlijke eigendommen van wereldberoemdheden zijn te koop. Ook de posters, video's en ander promotiemateriaal zijn daar te vinden.

De speciale film- en science fiction-afdeling heeft unieke artikelen in de aanbieding. Een greep uit het aanbod: speelgoedcollecties van Star Trek, X-Files en Star Wars, robots, boeken, tijdschriften, video's, foto's, filmposters en handtekeningen.
Vanwege de enorme drukte bij de kassa's tijdens de laatste versie van de Verzamelaars Jaarbeurs en de Mega Platen- en CD Beurs bieden de Jaarbeurs en de NS nu de mogelijkheid om vanaf 6 maart in de voorverkoop tegen een gereduceerd tarief van 12,50 op elk treinstation in Nederland een toegangsbewijs te kopen. Kaarten op de dag zelf kosten fl15,00. De beurs is geopend op zaterdag 27 maart van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

De Jaarbeurs Utrecht ligt op loopafstand van het station Utrecht CS en er is volop parkeergelegenheid. Voor meer informatie is ARC Productions overdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0229 - 213891. Of raadpleeg de Internetsite: https://www.mmmarc.com.

Geachte redactie,

Zou u zo vriendelijk willen zijn bovenstaand persbericht op te nemen in uw volgende uitgave?
Bij voorbaat hartelijk dank,

Met vriendelijke groet,

Namens ARC,
George Evers
tel. 0229 - 202384 b.g.g. 0229 - 213891 fax. 0229 - 202389 of 0229 - 235738
email: info@mmmarc.com

Deel: ' Dertig jaar André van Duin op Mega Platen & CD Beurs '
Lees ook