Designprijs uit Silicon Valley voor Iris Intranet uit Eindhoven


'Het intranet dat wél werkt' is de enige Europese winnaar van de wereldwijde Intranet Design Annual

Eindhoven, 20140108 -- Het samenwerkingsplatform Iris Intranet is winnaar van de prestigieuze Intranet Design Annual. De internationale wedstrijd wordt georganiseerd door het gezaghebbende onderzoeksbureau Nielsen Norman Group. Ieder jaar wijst 'NN/g' tien winnende intranetten aan die voorlopen in ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Iris Intranet, dat ontwikkeld is door het Eindhovense bureau triptic, wordt door de jury omschreven als 'a breath of fresh air'.

Ontwapenend en uitnodigend

De jury, met de vermaarde usabilitydeskundige Jakob Nielsen in de gelederen, roemt het uitnodigende ontwerp van Iris. Uit het juryrapport: “Ze is ontwapenend, grappig, slim, modern, en beschikbaar waar en wanneer je haar maar nodig hebt.” Ze is in goed gezelschap: ook de intranetten van National Geographic, Air New Zealand en het Internationaal Monetair Fonds bevinden zich in de top 10. triptic ontvangt de prijs voor hun eigen versie van Iris, maar het intranet uit de Brainportregio heeft ook elders duizenden gebruikers. Iris werkt inmiddels in verschillende grote zorg- en overheidsinstellingen en in commerciële organisaties als Dorel Europe (Maxi-Cosi) en Sacha Shoes.

Sneller en beter geïnformeerd werken

Iris Intranet bestaat sinds 2013 en presenteert zich als 'platform voor beter werken' met een combinatie van sociale samenwerkingstools en actuele informatie uit bedrijfsprocessen. “Veel intranetten zijn onvriendelijke platforms die ontstaan zijn vanuit systeemdenken. Wij gaan juist uit van de mens: wat heeft iemand nodig op de werkvloer, en hoe kom je dat tegemoet?” vertelt Arthur Turksma, mede-eigenaar en strateeg bij triptic.

“Iris past zich aan aan jouw context. Omdat ze eenvoudig te koppelen is met elke bestaande IT-omgeving, hoef je niet meer te zoeken naar informatie: de informatie komt op maat naar je toe,op één plek. Dat scheelt tijd. Mensen gaan beter geïnformeerd aan de slag: dat zie je terug in de kwaliteit van het werk.” 


Deel: ' Designprijs uit Silicon Valley voor Iris Intranet uit Eindhoven '
Lees ook