Ingezonden persbericht


_____

PERSBERICHT
Leidschendam, 1 juni 2012

Winkelstraten kleuren oranje
Detailhandel verwacht 140 miljoen euro extra omzet

Aanstaande vrijdag 8 juni barst het EK voetbal 2012 los. Detailhandel Nederland verwacht dat de Oranjekoorts tijdens dit volksfestijn snel oploopt en zorgt voor een extra omzet van 140 miljoen. Nederland zit een poule zit met Denemarken, Duitsland en Portugal wat in feite betekent dat het nationale elftal drie finalewedstrijden speelt.

Veel mensen hebben al inkopen gedaan om straks samen met familie, buren, vrienden en vriendinnen de wedstrijden te kijken, maar de Oranje-drukte in de winkels loopt vanaf aankomende week op. De straten kleuren oranje met vlaggetjes, mensen trekken nieuwe oranjekleding met 'gekker' accessoires aan en winkels stunten met oranje-acties.

In aanloop naar grote sportevenementen worden traditioneel meer grote televisies verkocht. Daarnaast zijn de tabletcomputers populair. Steeds meer voetballiefhebbers kunnen dankzij de digitale televisie tegelijkertijd een aantal wedstrijden volgen. De derde speeldag zou daarvan wel eens veel gebruik gemaakt kunnen worden. Dan worden de (beslissende?) wedstrijden Portugal - Nederland en Denemarken - Duitsland op op hetzelfde tijdstip gespeeld.

Ook nieuw tuinmeubilair en bijvoorbeeld een extra frituurpan draagt bij aan de feeststemming. Vooral het samen kijken naar de wedstrijden, eventueel in de tuin gecombineerd met een BBQ, is gezellig en kan niet zonder een hapje of een drankje.

Deel: ' Detailhandel verwacht 140 miljoen euro extra omzet door EK voetbal '
Lees ook