10 januari 2000

Detroit Auto Show: Jeep Varsity De karakteristieke grille met de zeven sleuven, de grote bodemvrijheid en het ruige voorkomen laten er geen twijfel over bestaan: de Varsity is een echte Jeep, maar vormt een nieuw segment.

Opnieuw zijn we de uitdaging aangegaan om een nieuw voertuigsegment te bedenken, zegt Tom Gale, Executive Vice President Product Development and Design. "Daarbij hebben we de veelzijdigheid van een vijfdeurs hatchback gecombineerd met een unieke daklijn en de allround capaciteiten van de Grand Cherokee. Het resultaat is een Jeep die zowel sportief als krachtig is en past bij het avontuurlijke karakter van de huidige Jeep-rijder - in stedelijke of landelijke omgeving.

De Jeep Varsity wordt aangedreven door een 3.5 liter V6 motor met een vermogen van 300 pk, gekoppeld aan een viertraps automatische transmissie en een shift-on-the-fly-systeem: dit maakt het mogelijk al rijdend te schakelen tussen aandrijving op voor- of achterwielen, of alle vier wielen.

Een nieuw ontworpen onafhankelijke voor- en achterwielophanging zorgt samen met de enorme negentien inch wielen met P235/55R banden enerzijds voor goede off-the-road-eigenschappen en anderzijds voor sportief rijgedrag op de verharde weg. Ook de prestaties mogen gezien worden: de Varsity sprint van 0 tot 96 km/h in 7,1 seconden, de topsnelheid bedraagt bijna 210 km/h. Het uiterlijk is in overeenstemming met deze prestaties en straalt kracht uit: van de brede spatschermen en de stoere vijfspaaks wielen tot en met de robuuste bumpers en de dubbele in het midden geplaatste uitlaatpijp. De Varsity lijkt voorbereid op iedere situatie. De ronde koplampen en verstralers onderstrepen de band met de Jeep Wrangler.

Het krachtige exterieurontwerp wordt in het interieur voortgezet met scherpe lijnen en grote ronde meters. Dashboard en deurpanelen zijn uitgevoerd in stevige materialen en groentinten overheersen. Details benadrukken de sportieve levensstijl die bij de Varsity past: deurgrepen die onderdeel zouden kunnen uitmaken van de uitrusting van een bergbeklimmer, het kompas en de hoogtemeter zouden niet misstaan in een overlevingspakket.

Met de Jeep Varsity vervaagt de grens tussen boulevard en rotslandschap, concludeert Gale.

Zoekwoorden:

Deel: ' Detroit Auto Show Jeep Varsity '
Lees ook