Gemeente Deventer

Deventer jongeren kiezen domeinnaam voor hun website

De Deventer jongerensite die op 29 mei werd gelanceerd heeft haar eigen domeinnaam.
Was de website eerst alleen via de gemeentelijke website te benaderen nu is er een eigen unieke naam.

De bezoekers van de website mochten zelf een suggestie doen voor de domeinnaam voor deze site. Uit alle inzendingen variërend van www.honk.nl tot www.mijndeventer.nl werd www.jongdeventer.nl door de meerderheid van de Deventer jongeren als het meest vette uitgekozen.

De suggestie voor deze naam was afkomstig van Eric Beumer, die hiermee een luxe cordless en optical mouse heeft gewonnen. Deze prijs wordt hem binnenkort overhandigd.

De website is gericht op jongeren tussen twaalf en 24 jaar en is een ontmoetingsplek voor Deventer jongeren op het internet. Behalve op jongeren gerichte informatie over de gemeente en de politiek is er informatie over sport, uitgaan, werk en maatschappij te vinden. Ook is er een innovatieve chatbox in de website. Door het intypen van bepaalde woorden wordt een menubalk over dat onderwerp geactiveerd. Wordt er in de chat bijvoorbeeld gesproken over uitgaan dan opent zich de menubalk uitgaan met daarin de uitgaansagenda.

Er zijn nog meer leuke onderdelen te vinden, zoals de webcam, het forum, fun in de vorm van spelletjes en informatie over raadsvergaderingen. De 'webdesk' is een ingang voor andere leuke en nuttige websites voor de jeugd in Deventer.

De jongeren(organisaties) leveren aan de dynamiek en actualiteit van de site een actieve bijdrage.

Deel: ' Deventer jongeren kiezen domeinnaam voor hun website '
Lees ook