Ingezonden persbericht


Dexia en Banco Popular verenigen hun krachten en richten een private bank in Spanje op

Om hun activiteiten op het gebied van private banking en activabeheer in Spanje verder te ontwikkelen hebben Dexia, via Dexia Banque Internationale à Luxembourg (Dexia BIL), en de Spaanse bank Banco Popular Español (BPE):


* besloten tot een verhoging van hun deelname in het kapitaal van Fortior Holding - Iberagentes tot respectievelijk 40% en 60%
* en hebben de private bank Iberagentes Popular Banca Privada (IPBP) opgericht, die voor 100% in handen van de Fortior Holding groep is.

Deze operatie volgt op de verkoop van het belang van elk 25% door de beide oprichters van Fortior Holding. Voordien beschikten Dexia BIL en Banco elk over 25% van het kapitaal van de Fortior Holding.

De bank heeft de benodigde vergunningen gekregen om haar activiteiten te beginnen.

De nieuwe private bank brengt zowel haar eigen producten als de beleggingsproducten van de Dexia Groep op de markt en richt zich daarbij op vermogende cliënten in Spanje.

IPBP begint haar activiteiten met 180 personeelsleden en 10 kantoren in Madrid, Zaragoza, Valencia, Barcelona, Pamplona, Sevilla, Bilbao, Gendia en Tenerife. Er zijn zes nieuwe kantoren gepland om een goede dekking van geheel Spanje te verzekeren. Bij de verkoop van de producten wordt een multimediale benadering toegepast, waarbij het kantorennet, een call center, internet en onafhankelijke adviseurs de hoofdrol spelen.

Deze transactie past goed in de strategie van de Dexia Groep om activiteiten op het gebied van private banking en activabeheer in samenwerking met een grote lokale partner te ontwikkelen. Op 31 december 2001 had Dexia kapitaal ter waarde van EUR 84,0 miljard in beheer, terwijl de activa van de private banking cliënten EUR 38,2 miljard bedroegen.

Contacts :


* Dexia BIL - Guy Bertemes / tel.: (+352) 4590 3879
* Banco Popular - Fernando de Soto / tel. : (+34) 91 520 72 32

02 222 45 33

Persdienst
de 02 222 90 90 Meeûssquare
, 1
1000 Brussel
pressdexia@dexia.be

Deel: ' Dexia en Banco Popular richten een private bank in Spanje op '
Lees ook