Syntegra Nederland---


---

Dexia ontwikkelt met Syntegra SecureEDI

Zoetermeer, 13 juni 2002 - Dankzij het door Syntegra ontwikkelde SecureEDI-platform beschikt Dexia over een infrastructuur die beveiligde gegevensuitwisseling mogelijk maakt voor zowel publieke als private IP-netwerken. De ontwikkeling van informatieoverdracht via private netwerken naar beveiligde transacties over het Internet is daarmee een feit.

Een bank wisselt enorme hoeveelheden vertrouwelijke informatie uit met zijn klanten, leveranciers, externe partners en overheidsinstellingen. Om dit op een veilige manier te doen, kon men tot voor kort alleen beroep doen op gesloten netwerken of, in het slechtste geval, koeriersdiensten. In beide gevallen een dure oplossing met aanzienlijke inspanningen om de systemen van de twee communicerende partijen te integreren. Een oplossing die gebruik zou maken van moderne telecommunicatietechnieken drong zich op.

Laurent Deffranne, verantwoordelijke van het project SecureEDI bij Dexia: "We wilden voordeel halen uit de nagenoeg onbeperkte mogelijkheden van het Internet. We zijn op zoek gegaan naar een andere oplossing, die de uitwisseling van informatie zou automatiseren en optimaal zou beveiligen. Verder wilden we het project zo veel mogelijk door een externe partij laten doen, om ons te kunnen blijven concentreren op onze core business."

Laurent Deffranne: "De banksector ontwikkelt zeer snel. Fusies en samenwerkingsakkoorden worden in een hoog tempo aangegaan. Systemen van nieuwe partners en klanten moeten zeer snel met onze applicaties kunnen communiceren. Snelheid is belangrijk, maar cruciaal is de veiligheid. SecureEDI is dan ook gebaseerd op een erkende industriestandaard, de Public Key Infrastructure (PKI). Dankzij deze PKI zijn we in staat om de veiligheid te garanderen, niet alleen wat betreft het transport (SSL) maar ook op het niveau van de data-integriteit (S/MIME)."

Sinds de lancering in september 2001 hebben al verschillende partners, leveranciers, klanten en overheidsinstellingen zich met het systeem verbonden.
De Nationale Bank verwerkt via SecureEDI de aanvragen voor geldtransporten. Axa Royale Belge gebruikt het systeem onder andere voor het versturen van beurskoersanalyses. SecureEDI blijkt zeer snel implementeerbaar en uitermate flexibel. Dankzij de ondersteuning van bijna alle gangbare protocols (FTP, SMTP, POP, IMAP) en de automatische conversie van de formaten, blijft de impact op de systemen van de klant tot een minimum beperkt. De voordelen voor Dexia: er moet voor de klant geen dure maatsoftware meer worden onderhouden en helpdeskondersteuning wordt overbodig. Een studie, uitgevoerd door Dexia, heeft aangetoond dat het gebruiken van SecureEDI drie keer minder kost dan het 'oude' systeem van de klant.

De samenwerking tussen Dexia en Syntegra is gestart in 1997. Toen werd Syntegra gekozen voor de integratie van Dexia's externe mailsystemen. Na de succesvolle oplevering van dit project werd ook PubliLink aan Syntegra toegewezen. Voor wat betreft SecureEDI bleek Syntegra in staat binnen de gestelde termijn aan alle eisen in de opdrachtomschrijving te voldoen tegen een competitieve prijs.

Laurent Deffranne over de samenwerking met Syntegra: "SecureEDI was een technisch vooruitstrevend project, gevoerd onder de leiding van Dexia. Syntegra nam de volledige verantwoordelijkheid voor het grootste deel van de deelprojecten en begeleidde alle fases hiervan; van de technische uitwerking van de business-specificaties over het ontwerp tot de implementatie en het testen. Dankzij de nauwe samenwerking met het Dexia projectteam werden alle doelstellingen van het project bereikt binnen de voorziene periode."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syntegra
Marlies Pulsford
079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl

Deel: ' Dexia ontwikkelt met Syntegra SecureEDI '
Lees ook