Dienstenbond CNV

Deze maand in Akkoord

Inhoud januari 2003:
Akkoord januari 2003 Failliet, en dan? Wie zijn baan kwijtraakt door een faillissement, heeft recht op een WW-uitkering. Maar daarvoor moet u wel weten wat te doen.
Loopbaan Maartje is ontslagen. Maar waarom? Misschien wilde de directeur haar gewoon kwijt. Maartje vertelt hoe ze haar zelfvertrouwen weer opbouwde. Financieel Kopen of huren. De dag van... Erik Langeweg, bestuurder financiële dienstverlening Sectorkatern

Financieel Nu het economisch slechter gaat, is de roep om loonmatiging het meest krachtig. Maar ook nu gaat het niet alleen om loon. Een pleidooi door Ike Wiersinga en Erik Langeweg. En meer over de financiële dienstverlening in het katern: de reorganisatie bij Univé, vakbondswerk in Roemenië.

Handel De stand van zaken bij Schlecker, waar de rechter heeft uitgesproken dat de prijsbrekende drogisterijketen onder CAO-levensmiddelen valt.

Zakelijk Bankzitter, loonoffer: veelgehoorde termen in 2002, en ook in 2003 nog actueel.

Media De grafische sector heeft te maken met zware concurrentie. Een vakbondsbestuurder en een voorzitter van werkgeversvereniging geven hun commentaar.

Anders Actief De samenleving is er niet socialer op geworden. Uitkeringen en sociale regelingen liggen onder vuur. CNV-er Toon Geels roept op tot solidariteit met de minder sterken.

Extra: Belastinggids In het 'hart' van deze Akkoord vindt u bovendien de belastinggids, met daarin alle gegevens over belastingzittingen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Deze maand in CNV Bondsblad Akkoord '
Lees ook