Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

NIEUWE BOEIENFOLDER NAJAAR EN WINTER 2001

IJmuiden, 24 juli 2001

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) brengt een nieuwe Boeienfolder uit met 23 aantrekkelijke en voordelige vakantiereizen. Het betreft speciaal geprijsde MiniCruises, stedenreizen, hotelreizen en bungalowvakanties in Schotland en Noord-Engeland. Nieuw zijn het luxe Derwentwater Hotel in het Lake District en Pubs & Inns in Noord-Engeland en Zuid-Schotland, Wegens succes opnieuw opgenomen zijn het sfeervolle Battlesteads Hotel bij Hadrian's Wall en verschillende bungalowparken. Alle aanbiedingen zijn geldig van 1 september 2001 tot en met 31 december 2001. Vanaf 30 juli is de folder verkrijgbaar bij de reisbureaus, reizen verkopende Rabobanken en op te vragen via www.dfdsseaways.nl.

Speciaal voor de kerstperiode zijn er Christmas Shopping MiniCruises en tijdens de kerstdagen is er een compleet verzorgde MiniCruise met excursie in Engeland en het speciale kerstarrangement naar het Winnock Hotel, inclusief de speech van Queen Elisabeth op 1e kerstdag. Voetballiefhebbers kunnen een reis reserveren inclusief toegangsticket voor een wedstrijd van Sunderland, Celtic of de Glasgow Rangers uit de Engelse en Schotse Premier League. Extra voordelig zijn de Bed & Breakfast-reizen naar Noord-Engeland en Zuid- Schotland in samenwerking met de regionale VVV van England's North Country en South of Scotland. Ook biedt DFDS Seaways voordelige combinatiereizen aan, waarbij gereisd wordt per trein, boot en bus vanaf elk station in Nederland naar Edinburgh en Glasgow.

Bij alle reizen is de overtocht in een hut met douche en toilet inbegrepen. Indien tegelijkertijd met de overtocht het ontbijt en het diner geboekt worden, zijn deze extra voordelig. Er is een maaltijdenarrangement (twee maal dinerbuffet en twee maal Engels ontbijtbuffet) voor f119,- per persoon.

Zowel vanuit IJmuiden als Newcastle vertrekt iedere dag een cruiseferry. Het m.s. Prince of Scandinavia, met plaats voor 1519 passagiers en het net in de vaart genomen m.s. Queen of Scandinavia dat geschikt is voor 1760 personen. De overtocht is 's nachts, waardoor er geen kostbare reistijd verloren gaat. Beide schepen zijn o.a. uitgerust met diverse restaurants, een zwembad en sauna, bars en lounges met zeezicht, een nachtclub, een casino en een bioscoop. Geïnteresseerden kunnen 24 uur per dag de Boeienfolder aanvragen bij de brochurelijn van DFDS Seaways via 072 5671039 of surfen naar www.boeienfolder.nl

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) is met acht passagiersschepen marktleider van ferry overtochten op de Noordzee. Het aantal passagiers dat per DFDS Seaways reist stijgt jaarlijks aanzienlijk. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. In 2000 werd een record aantal van 372.000 bereikt. Met de komst van de Prince en Queen of Scandinavia verwacht de rederij in 2001 zo'n 450.000 passagiers te vervoeren om daarna in 2002 op te stomen naar de magische grens van een half miljoen passagiers.

Deel: ' DFDS Seaways brengt nieuwe vakantiereizenfolder uit '
Lees ook