Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Groningen, 31-9-2001

Petra Else Jekel, Albertina Soepboer en Matty de Vries lezen voor uit Harry Potter op de 33e Jaarbeurs te Groningen

De dichters Petra Else Jekel, Albertina Soepboer en Matty de Vries zullen tijdens de komende Jaarbeurs te Groningen voorlezen uit de beroemde kinderboeken van J.K. Rowling in het kader van 'De wereld van Harry Potter'. Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Jaarbeurs en Athena's Boekhandel.

woensdag 5 september
15.30-16.15 uur
Petra Else Jekel

vrijdag 7 september
15.30-16.15 uur
Albertina Soepboer

zondag 9 september
15.30-16.15 uur
Matty de Vries

Plaats: Martiniplaza, Groningen
Toegang: f15,- (kinder tot 10 jaar gratis mits onder begeleiding)

Petra Else Jekel deed succesvol mee aan de schrijfwedstrijden van Doe Maar Dicht Maar en de Kunstbende. Haar poëzie verscheen in verschillende tijdschriften, waaronder Schoon Schip 93, De Brakke Hond, Krakatau en OpSpraak, e-zines als Meander, digizines als Rottend Staal, dagblad Het Nieuwsblad van het Noorden etc. Zij publiceerde een aantal bundels in eigen beheer en bracht samen met anderen bij 2+2=5-Publicaties in 1999 de bundel Startschot uit. Samen met Daniël Dee was zij Huisdichter van de Rijksuniversiteit. In het kader van dit Huisdichterschap verscheen de bundel Dubbelblind.

Albertina Soepboer (Holwerd, 1969) studeerde in Groningen Spaans en Fries. Zij schrijft poëzie, proza, theater, vertalingen, artikelen en recensies. Haar gedichten werden meermalen bekroond met onder meer de Rely Jorritsmaprijs voor Friese poëzie. Soepboer geeft les aan de Schrijversschool in Groningen, performt met muzikanten, is poëzierecensent van het Friesch Dagblad en gaat na de zomer van 2001 wederom de collegebanken in als student Fries. Haar meest recente werk: De stobbewylch (Bornmeer, 2000) en De dieptering (Uitgeverij Passage, 2001)

Matty de Vries (Twijzelerheide, 1959) studeerde in 1991 af in tekenen/schilderen en illustratie aan de Kunstacademie Minverva te Groningen. In 1992 deed ze mee aan twee groepsexposities in Los Angeles, USA. Sindsdien heeft ze regelmatig geëxposeerd in Nederland, in België en in Engeland. Van 1991 tot 1998 was ze lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. Ze schreef en illustreerde een stripverhaal Mathilda. In 1997 begon ze met het schrijven van kinderverhaaltjes en liedjes en sinds 1999 houdt ze zich met het schrijven van poëzie bezig.

Deel: ' Dichters lezen voor uit Harry Potter op Jaarbeurs Groningen '
Lees ook