Gemeente Gent

Diefstal boorddocumenten uit auto's in Gent (07/09/2001)

De Lokale Politie Gent signaleert diverse inbraken in autos van het merk Renault, type Scenic. Uit deze voertuigen werden de boorddocumenten ontvreemd. Deze documenten dienen om gestolen voertuigen van een nieuwe identiteit te voorzien.

In het verleden is bewezen dat dit een veel toegepaste methode is in Frankrijk waar de inschrijving van voertuigen op de Prefecturen kan gebeuren. Gezien de inschrijvingsbewijzen niet Schengen-geseind kunnen worden, is het zeer eenvoudig om een voertuig zonder verdere controle op die manier legaal in te schrijven. Het fenomeen diefstal boorddocumenten komt regelmatig terug. In het eerste kwartaal van dit jaar was er eveneens een verhoogde diefstal van Renaultpapieren. Vermoedelijk is dit het begin van een nieuwe golf inbraken.

De Lokale Politie Gent raadt aan om preventief de boorddocumenten uit het voertuig te nemen. Vooral het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest zijn van belang! Wanneer dit niet mogelijk is, is het raadzaam om de documenten niet grijpklaar achter te laten, dus niet in het handschoenkastje of in het deuropbergvak.

Informatie

Lokale Politie Gent, Directie Externe Relaties, Belfortstraat 4, 9000 Gent, tel. (09)266 66 22, fax (09)266 60 30

Bevoegd

de heer Frank Beke, burgemeester.

Zoekwoorden:

Deel: ' Diefstal boorddocumenten uit auto's in Gent '
Lees ook