Politiebericht Friesland: Friesland 3-09-2001
Politieberichten van 2 sept. (13.00) t/m 3 sept. (07.00)

Dongeradeel: snelheidscontroles
Afgelopen dinsdag (28 augustus) werd gecontroleerd op snelheid in de bebouwde kom van een aantal dorpen in de gemeente Dongeradeel. De toegestane snelheid is 50 km per uur. Op de N356 te Brantgum werden 443 voertuigen gecontroleerd, 39 reden te snel, de snelste reed 89 km. Op de Holwerterdyk te Ternaard werden 246 voertuigen gecontroleerd, 28 reden te snel, de snelste reed 82. Op de Dodingawei te Engwierum werden 301 voertuigen gecontroleerd, 31 reden te snel, de snelste reed 74. Ook op de Humaldawei te Ee werd op snelheid gecontroleerd. 178 voertuigen passeerden hier de radar, 12 reden te snel, de snelste reed 62 km per uur.

Heegermeer: diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag lag een 54-jarige inwoner van Sneek met zijn boot afgemeerd aan de Langehoekspolle. Op een gegeven moment ging hij op bezoek bij een boot die 100 meter verderop lag. Hij liet zijn portemonnee in zijn kajuit liggen. Bij terugkomst bemerkte hij dat zijn portemonnee, met daarin o.a. rijbewijs, creditcard, bankpas en enkele tientallen guldens, was gestolen. Hij had zijn kajuit niet afgesloten omdat hij dicht in de buurt was. De man heeft aangifte gedaan.

Munnekeburen: poging inbraak woning
Zondagochtend kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een woning aan de Grindweg. De inbrekers waren betrapt door de buurman, een 61-jarige inwoner van Munnekeburen, die met zijn auto de vluchtwagen nog een poosje heeft achtervolgd. De vluchtwagen wist echter te ontkomen. Bij onderzoek in de woning bleek dat men via de achterdeur de woning probeerde binnen te treden. Er werd niets vermist. De buren waren opmerkzaam geworden, omdat de hond van de eigenaar, die zelf niet aanwezig was, aansloeg. Aangifte is gedaan door een 52-jarige inwoner van Kuinre.

Holwerd: diefstal bromfiets opgelost
Maandag omstreeks 01.40 uur zag de politie op de Grandyk een bromfiets rijden zonder verlichting. Er zaten twee personen op de bromfiets. Beiden, een 18-jarige inwoner van Ferwert en een 19-jarige inwoner van Ferwert, droegen geen helm. Ook had de bromfiets geen verzekeringsplaatje. Na controle van het framenummer bleek dat de bromfiets was gestolen. Daarop zijn beide verdachten aangehouden en is de bromfiets in beslag genomen.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Zondag tussen 16.00 en 17.45 uur werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Harlingerstraatweg. Ter plaatse is 50 kilometer per uur toegestaan. In totaal werden 11 overtredingen geconstateerd, de snelste reed 90 kilometer per uur.

Leeuwarden: rijden met drank op
Tijdens een alcoholcontrole bij de sportvelden van het Kalverdijkje werd zondag om 18.15 uur een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 340 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren.

Burgum: rijden met drank op
Maandag omstreeks 02.20 uur werd een 30-jarige automobiliste uit Twijzelerheide aangehouden op de Kloosterlaan. Ze bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 220 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Reduzum: rijden met drank op
Maandag omstreeks 02.30 uur werd een 56-jarige automobilist uit Deinum aangehouden op de Overijsselsestraatweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 290 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Haulerwijk: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Gerrit de Vriesstraat. Men kwam binnen door de achterdeur te verbreken. De hele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden o.a. twee videorecorders, een vijftigtal cds, een stereotoren en een computer. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Haulerwijk.

Buitenpost: diefstal autoradio
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan De Barrage. Het raam van het linker voorportier werd vernield. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. De schade bedraagt circa 1000 gulden. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Buitenpost. Tussen dezelfde tijdstippen werd ingebroken in een bestelwagen die stond geparkeerd in de Jelgersmastraat. Ook hier werd het raampje van het portier vernield. Ontvreemd werden een autoradio, een radardetector en een map met autobescheiden. Aangifte zal worden gedaan door een 52-jarige inwoner van Buitenpost.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Diefstal bromfiets opgelost in Holwerd '
Lees ook