HUSQVARNA VIKING

Diefstal van naaimachines bij Husqvarna Viking

Diefstal van naaimachines bij Husqvarna Viking

Ongelofelijk!

AMERSFOORT, 4 februari 1999 -
Afgelopen dinsdagavond werden uit het magazijn van Husqvarna Viking te Amersfoort negen unieke naai- en borduurmachines gestolen met een totale winkelwaarde van f 72.000,--. Deze splinternieuwe machines met de naam ~Designer I~ werden dinsdagmiddag om 15.00 uur in het magazijn in Amersfoort afgeleverd en al om 20.00 uur .s avonds werd een medewerker van Husqvarna Viking opgeschrikt door het inbraakalarm
~Het is werkelijk ongelofelijk,~ zegt Will Sanders, Algemeen Directeur van Husqvarna Viking. ~Maandenlang hebben wij naar de komst van de Designer I uitgekeken en het is daarom extra bizar dat wij de eerste zending uit Zweden, bestaande uit 9 instructiemodellen maar 5 uur lang in ons bezit mochten hebben. Ons geduld wordt op deze manier wel vreselijk op de proef gesteld. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld maar van de daders is tot op heden nog geen spoor gevonden..

De Designer I van Husqvarna Viking is het resultaat van jarenlange inspanningen van het team van deskundigen van de afdeling Research & Development van Viking Sewing Machines A.B. in het plaatsje Huskvarna in Zweden. De machine met een winkelwaarde van f 8.000,= zal binnenkort op de Nederlandse markt verschijnen, maar wordt nu al het summum op het gebied van naaien en borduren genoemd omdat hij o.a. over 8 compleet nieuwe, unieke mogelijk-heden beschikt die stuk voor stuk primeurs zijn voor de naaimachinebranche.

Zo heeft de machine een touch-on kleurenscherm die de borduurmotieven in kleur laat zien voordat hij gaat naaien. Door het ingebouwde programma voor het combineren van motieven kunnen letters en motieven eenvoudig op het scherm van de machine gecombineerd en gerangschikt worden. De mogelijkheden zijn onbegrensd, zeker wanneer er gewerkt wordt met de borduur softwareprogramma.s van Husqvarna Viking die speciaal zijn ontworpen voor de Designer I.

Zo kunnen bijvoorbeeld de tekeningen van kind of kleinkind worden nageborduurd, nadat ze met behulp van een gewone PC zijn ingescand. De tekeningen worden op een ~normale~ 3,5 inch diskette, die je simpelweg in de disk drive van de Designer I steekt, opgeslagen. Met bestaande motieven werken is ook geen probleem. Het aanbod is enorm en er is nu al keuze uit meer dan 6.000 motieven. Bovendien zijn er ook nog allerlei motieven ~down te loaden~ van Internet. Alle
motieven worden genaaid in de grootste borduurring die er op dit moment in de wereld bestaat.

De deskundigen van Husqvarna Viking hebben niet alleen gedacht aan het zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken van het borduren, maar ook het älledaagse~ naaiwerk wordt met de Designer I supereenvoudig. Een sensor-gestuurde persvoetdruk, een sensor-gestuurde persvoetlichter, selecteerbare draadafsnijders en de gepatenteerde Naaigids (je toetst in welke stof je gebruikt en wat je wilt gaan doen en de machine maakt automatisch alle benodigde instellingen) zijn eigenschappen die het naaiwerk wel heel gemakkelijk maken.

Óind vorig jaar hebben wij reeds een promotionele voorcampagne gevoerd om de branche en haar consumenten voor te bereiden op de komst van de Designer I. Het thema destijds was öngelofelijk!~. Wij hebben nooit kunnen denken dat het thema zo ver uitgedragen zou worden; het is ook werkelijk ongelofelijk wat hier is gebeurd. Er is slechts één geruststelling onzerzijds en dat is het feit dat de gestolen instructiemachines, overigens geen Nederlandse versies, geregistreerd staan.

In zo.n kleine branche als de onze zullen deze machines zeer zeker ontdekt worden~ benadrukt Will Sanders. ~Het feit dat de daders enkel
en alleen uit waren op de Designer . er is niets anders gestolen . zegt genoeg: er zijn mensen die gewoon niet kunnen wachten totdat deze unieke machine op de markt wordt gebracht. Maar, misdaad schaadt, ik heb er dus geen goed woord voor over~. Husqvarna Viking wil zoveel mogelijk mensen het plezier van het naaien laten herontdekken en vandaar dat haar slogan luidt ~Keeping the World Sewing~, maar dan wel graag met legaal aangeschafte machines!

Deel: ' Diefstal naaimachines bij Husqvarna Viking '
Lees ook