Diefstal schilderijen Victor Linford blijkt kunstroof


Gehele collectie van 10 schilderijen gestolen van Victor Linford

NIJMEGEN, 20061102 -- In de nacht van woensdag op donderdag j.l is uit Galerie Magenta te Nijmegen de collectie van 10 schilderijen gestolen van Victor Linford. Deze schilderijen maken deel uit van een speciale tentoonstelling, waarbij naast zijn schilderijen ook werken te zien zijn van 2 jonge kunstenaars die in Linfords traditie werken. Aangezien de diefstal alleen de tentoongestelde schilderijen van Linford betreft, is er volgens de politie sprake van een bewuste kunstroof.

Victor Linford was een van de oprichters samen met Jofra van de schildersgroep de Meta Realisten. De afgelopen weken was er in de galerie in samenwerking met de Victor Linford Foundation een hommage tentoonstelling van deze inmiddels overleden kunstenaar. Naast zijn schilderijen zijn er ook kunstwerken te zien van 2 jonge kunstenaars die in de traditie van de Meta Realisten werken.

Afgelopen nacht zijn alleen zijn schilderijen gestolen. Volgens de politie is hier dan ook sprake van een bewuste kunstroof. De inbrekers hebben zich via het openbreken van de voordeur toegang tot de galerie verschaft.

De politie heeft verzocht zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan deze zaak te geven. Hoe wijder bekend het nieuws is, hoe slechter de dieven immers elders terecht kunnen met de gestolen werken.

De Galerie roept daarom iedereen die iets gezien heeft op contact met hen of de politie op te nemen, en daarnaast zoveel mogelijk aandacht te geven aan deze diefstal.

Op de webstie www.galerie-magenta.nl zijn meerdere afbeeldingen van de schilderijen te vinden.


Deel: ' Diefstal schilderijen Victor Linford blijkt kunstroof '
Lees ook