Politiebericht Friesland: Friesland 11-09-2001
Politieberichten van 10/9 (13.00) t/m 11/9 (07.00)

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd bij het MCL-noord aan de mr. P.J. Troelstraweg. Het voorraam was ingeslagen. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en een gsm. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoner van Oosterbierum.

Warfstermolen: diefstal uit woning
Tussen zondagmiddag en maandagochtend werd ingebroken in een woning aan de Warf. Ontvreemd werden o.a. een vrieskist, een kleurentelevisie, een radio-cdspeler, een bankstel, een friteuse en een kapstok. Door omwonenden is wel een busje gezien, maar er werd verder geen aandacht aan geschonken. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Warfstermolen.

Buitenpost: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 10.50 uur reed een 53-jarige automobilist uit Buitenpost over de Stationsstraat in de richting van de Voorstraat. Zij reed met hoge snelheid en passeerde enkele rechts van de weg geparkeerde voertuigen. Op het moment dat ze in kon voegen, omdat een 27-jarige automobilist uit Twijzelerheide haar tegemoet kwam, deed ze dit niet. Een frontale botsing was het gevolg. De vrouw is zwaar gewond, met inwendig letsel, overgebracht naar het ziekenhuis te Leeuwarden. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Makkum: vernieling tegels
Vrijdag heeft een 54-jarige inwoner van Harlingen aangifte gedaan van de vernieling van circa 80 tegels bij een tweetal rotondes te Makkum. Het betreft de rotonde Sudersewei Workumerdyk en de rotonde Suderseewei Villapark. De schade bedraagt circa 13.500 gulden.

Sneek: inbraak auto
Tussen zaterdag en maandag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Morrahemstraat. Vermoedelijk is men via de kofferbak binnengekomen. Ontvreemd werd een autoradio. Aangifte is gedaan door een 63-jarige inwoonster van Sneek.

Lemmer: vernielingen en graffiti
Onbekenden hebben het clubgebouw van de buurtvereniging Noordster aan de Betelgeuze ondergespoten met graffiti op de rolluiken en de muur aan de achterzijde. Tevens is een rolluik stuk gemaakt. De totale schade bedraagt ettelijke duizenden guldens. Aangifte is gedaan door een 51-jarige inwoner van Lemmer.

Sexbierum/Franeker: snelheidscontrole
Donderdag 6 september is op snelheid gecontroleerd op de Hearewei. Ter plaatse is 50 km toegstaan. In totaal werden 260 voertuigen gecontroleerd, 50 reden te snel, de snelste reed 84. De controle was tussen 17.15 en 19.15 uur. Ook is die dag gecontroleerd op de Leeuwarderweg te Franeker. Tussen 19.45 en 20.45 werden 250 voertuigen gecontroleerd 35 reden te snel, de snelste 69. Ter plaatse is 50 toegestaan.

Drachten: ongeval met letsel
Maandag omstreeks 15.50 uur reed een 16-jarige fietser uit Drachten over de Stationsweg, evenals een 17-jarige scooter. De fietser reed over de fietsstrook. De scooter reed hard en schampte de fietser. Beiden gingen onderuit en beiden zijn, met lichte verwondingen, afgevoerd naar het ziekenhuis in Drachten.

Ternaard: ongeval met letsel
Maandag omstreeks 15.05 reed een 32-jarige automobiliste uit Groningen over de Holwerterdyk. Ze probeerde een vlieg te vangen. Door onoplettendheid raakte de auto in de rechterberm, de auto werd toen de weg weer opgestuurd, schoot over het fietspad de linkerberm in, gleed met de zijkant langs een hekwerk van betonpalen en stalen buizen in de richting van een woning. Vlak voor de woning reed zij een betonnen paal stuk en boorde een van de buizen zich in haar auto, door het dashboard, rakelings langs de bestuurster. Een deel van de auto moest worden opengeknipt om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Zij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Het voertuig is afgesleept.

Sneek: inbraak woning
Maandag werd ingebroken in een woning aan de Eerste Woudstraat. Men kwam binnen via de achterkant van de woning. Ontvreemd werden enkele honderden guldens en een identiteitskaart. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoner van Sneek.

Oudehorne: vier verdachten aangehouden
Maandag omstreeks 20.55 kreeg de politie en melding dat werd ingebroken in een woning aan de Zuster de Jongwei. De politie ging met spoed ter plaatse en kon bij de woning een viertal verdachten aanhouden. Het betreft drie inwoners van Sint Nicolaasga (17, 18 en 21 jaar) en een inwoner van Oudehorne van 70 jaar. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau te Drachten

Joure: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 22.45 reed een 33-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Haskerveldweg. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor. Hierbij brak het rechtervoorwiel deels af. De auto is afgesleept. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 430 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Buitenpost: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.25 uur werd een 37-jarige automobiliste uit Buitenpost gecontroleerd op de Molenstraat. Zij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 295 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.55 uur werd een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Oostergoweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. Om 05.55 uur werd een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Jacob Catsplein. Ook hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 355 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Diefstal uit woning in Warfstermolen '
Lees ook