Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2001
Persbericht Regionaal, 10.00 uur

Diefstal uit woning met hulp van kind

UTRECHT/DE BILT De afgelopen dagen is in De Bilt, Bilthoven en Utrecht op een vergelijkbare manier diefstal gepleegd uit de woning, terwijl de bewoners werden afgeleid.

In alle drie de gevallen werd bij oudere mensen aangebeld door een meisje dat vroeg of zij even binnen mocht komen om een briefje te schrijven. De smoes om binnen te komen was in alle gevallen aandoenlijk: mijn oma is niet thuis en ik wil een briefje bij haar in de bus doen, of ik heb een zak snoepjes die ik bij mijn oma door de brievenbus wil doen.

De bewoners lieten in bovengenoemde gevallen het kind binnen om het briefje te schijven. In alle gevallen drongen, gemerkt of ongemerkt, ook andere personen de woning binnen. Veelal te laat ontdekten de bewoners dat er nog iemand in huis was die de woning doorzocht. In twee gevallen werden later portemonnee en/of portefeuille vermist. Eén vrouw hoorde tijdig de insluipers en wist ze te verjagen.

De politie onderzoekt deze aangiftes. Uit het oogpunt van Preventie waarschuwt de Politie Regio Utrecht niet zomaar onbekenden binnen te laten, zelfs kinderen niet. Beter is het om de deur te sluiten en in zon geval zelf pen en papier te halen.

Deel: ' Diefstal uit woningen Utrecht en De Bilt met hulp van kind '
Lees ook