PERSBERICHT - 07 MAART 2000

VARIG CONCENTREERT DIENSTEN IN NIEUWE TERMINAL
OP INTERNATIONALE THUISHAVEN GALEÃO

Sinds 15 februari maakt VARIG Brazilian Airlines gebruik van de nieuwe, tweede terminal op de internationale luchthaven Galeão van Rio de Janeiro.

In deze terminal op VARIG's thuishaven zijn nu al haar diensten geconcentreerd, waaronder de incheck-balie, de internationale firstclass- en businessclass-lounges, de VIP-ruimte voor passagiers op binnenlandse vluchten en een speelruimte voor de kinderen.

De firstclass (Primeira Classe) en businessclass (Classe Executiva) lounges hebben een gezamenlijke oppervlakte van 1.150 m² en zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunnen de reizigers zich in een ontspanningsruimte laten masseren of kunnen zij gebruik maken van badkamers die zijn voorzien van haardrogers, scheerapparatuur, schoenenpoetsmachines en toiletartikelen.

Huistheater
Daarnaast is er een bar met live-muziek en eetmogelijkheden en een heus huistheater. In de first- en de businessclasslounges bevinden zich tevens werkkamers die beschikken over een internetaansluiting, fax, kopieermachine en printer. Bovendien is er een ruime keus aan nationale en internationale kranten en tijdschriften.
De internationale lounges kunnen ook worden gebruikt door passagiers die reizen met één van de Star Alliance partners, zoals Lufthansa en United Airlines. Zij opereren eveneens vanuit de nieuwe terminal.

Binnenlandse vluchten
VARIG's VIP-ruimte voor passagiers op binnenlandse vluchten is ingericht met douchegelegenheden, mini businesscenters en een zitruimte. Ook hier is een uitgebreide selectie aan kranten en tijdschriften aanwezig.

VARIG zag vorig jaar op deze luchthaven 2 miljoen passagiers aankomen en vertrekken en handelde 31.000 vliegtuigen af. Met het in gebruik nemen van de nieuwe terminal ziet VARIG haar serviceniveau en dat van haar Star Alliance-partners sterk groeien. Door het concentreren van alle diensten kan VARIG het toenemende luchtvaartverkeer bovendien op een veel efficiëntere wijze verwerken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Diensten Varig Brazilie in nieuwe terminal Rio de Janeiro '
Lees ook