Dienstenbond CNV

Dienstenbond CNV stapt naar rechter:
nieuwe Aldi-contracten zijn in strijd met CAO

De Dienstenbond CNV gaat de geldigheid van de nieuwe Aldicontracten voor filiaalleiders betwisten bij de rechter. Volgens ons zijn deze contracten in strijd met de CAO en met de uitspraak van de Vaste CAO-Commissie, vindt bestuurder Aletta Bulsink van de Dienstenbond CNV.

Die commissie stelde de Dienstenbond CNV eind vorige maand in het gelijk. Dat betekende dat Aldi de filiaalleiders niet kon verplichten om 45 uur te gaan werken. Aldi trok zich daar niets van aan en kwam met nieuwe contracten. Daarin konden filiaalleiders kiezen tussen een 40 of 45-urige werkweek. Flauwekul, volgens Bulsink. Mensen kunnen inderdaad kiezen voor 40 uur maar lopen daardoor wel veel provisie mis. Onder meer met dit gegeven stelde de Dienstenbond CNV deze week een ultimatum aan Aldi. Dat liep afgelopen woensdag om zes uur s avonds af. Rond die tijd kwam ook een reactie van Aldi binnen. Het bedrijf ging op een aantal belangrijke eisen van de Dienstenbond CNV in. Zo zullen bestaande contracten worden gerespecteerd. Ook is het voortaan volgens Aldi vanzelfsprekend dat er geen sprake zal zijn van intimidatie en emotionele druk. Tot voor kort hield men intimidatiebijeenkomsten waarbij filiaalleiders onder druk werden gezet om contracten te tekenen. Met deze punten waren wat ons betreft de angels uit het ultimatum. Daarom hebben we besloten het ultimatum op te schorten. Dat wil nog niet zeggen dat de lucht helemaal is opgeklaard. De nieuwe contracten moeten van tafel. Daarom stappen we naar de rechter.
Ondertussen blijft zij de perikelen rond Aldi nauwgezet volgen. Wij adviseren de filiaalleiders om de reactie van Aldi op ons ultimatum bij zich te houden. Mocht er opnieuw een contract worden aangeboden, dan hoeven zij alleen maar het papier te laten zien. Zij kunnen zich dan van discussie onthouden. Alle andere werknemers adviseren wij om de belofte dat niet meer zal worden geïntimideerd en druk uitgeoefend te onderstrepen en verder net zo te handelen als de filiaalleiders.

Hoofddorp, 13 juli 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Dienstenbond CNV naar rechter vanwege Aldi-contracten '
Lees ook