Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 24 september 2001
Zondag 7 oktober: Postbank Leeuwendag
Speciale aandacht leeuwen, diverse kinderactiviteiten, speciale korting

Op zondag 7 oktober is in Safari Beekse Bergen de jaarlijkse Postbank Leeuwendag. Tijdens deze dag wordt extra aandacht besteed aan de leeuwen, welke worden gesponsord door de Postbank. Verder wordt Dierendag gevierd en zijn er diverse kinderactiviteiten. Op deze dag kunnen kinderen tot en met 11 jaar op vertoon van hun Knuffelleeuw en/of Penniepas gratis op Safari. Volwassenen ontvangen op vertoon van de PostbankCard of het Postbank PlusPaspoort een fikse korting. Zij betalen fl 19,- p.p. in plaats van fl 26,-.

Tijdens Postbank Leeuwendag besteedt de Safarigids tijdens rondleidingen extra aandacht aan de Postbank leeuwen. Ook op de Wandelsafari vind de bezoeker meer informatie over leeuwen. Het is mogelijk om hier een leeuwentong- of staart te voelen bij de Verwonderkar van de Vrienden van Safari Beekse Bergen. Voor kinderen is een speciale Safari-leeuwenspeurtocht uitgezet, waarmee ze speciale prijzen kunnen winnen. Onder begeleiding van de ontdekkingsreizigers Dr. Livingstone en Stanley kunnen zij leeuwenmaskers maken of geschminkt worden als een leeuw.

In Safari Beekse Bergen leven twee groepen leeuwen. De eerste groep is te bewonderen op het eiland nabij het Safarirestaurant. De tweede groep leeft in een groot gebied midden in het park. Hier kunnen bezoekers hen zien vanuit de Safaribus of eigen auto (beiden mogen door het verblijf heen rijden) of vanaf de Wandelsafari. Hier kan de bezoeker letterlijk 'oog in oog' komen te staan met een leeuw bij het inkijkpunt met een grote glazen wand.

Safari Beekse Bergen is op de Postbankleeuwendag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is voor kinderen tot en met 11 jaar op vertoon van hun Knuffelleeuw en/of Penniepas gratis. Volwassenen betalen op vertoon van de PostbankCard of het Postbank PlusPaspoort een entreeprijs van fl. 19,- p.p.

Deel: ' Dierendag en kinderactiviteiten op Postbank Leeuwendag '
Lees ook