KLM nieuws


22/1/1999

Dierenhotel KLM Cargo weer open

Het dierenhotel van KLM Cargo op de luchthaven Schiphol is vanmorgen weer in gebruik genomen, nadat het onder toezicht van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) grondig is schoongemaakt en ontsmet.

Afgelopen dinsdag heeft de KLM in een persbericht bekend gemaakt, dat de RVV en KLM Cargo het dierenhotel tijdelijk preventief hebben gesloten, in verband met reiniging en ontsmetting van diverse ruimtes. Deze preventieve maatregel werd genomen, nadat in het weekeinde een zestienjarige hengst plotseling was overleden. Naar oordeel van de RVV mocht een eventuele besmetting met het Australische Equine Morbilli virus niet worden uitgesloten, aangezien het dier een aantal maanden in Sydney en Melbourne was geweest.

Het onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van dit virus wordt verricht door de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een eerste onderzoek heeft de aanwezigheid van dit virus echter niet aangetoond. De definitieve uitslag wordt eind volgende week verwacht.

Door de grondige schoonmaak en ontsmetting van de diverse ruimtes in het dierenhotel, is een eventuele aanwezigheid van het Equine Morbilli virus in ieder geval uitgesloten.
_________________________________________________________________

Deel: ' Dierenhotel KLM Cargo op Schiphol weer open '
Lees ook