Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-06-2002

Televisie
Dierenmanieren op reis special
Uitzending zondag 30 juni
Nederland 2 - 20.15 uur


Geschiedenis van stichting aap

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Stichting AAP brengt de TROS op zondag 30 juni een speciaal jubileumprogramma waarin de geschiedenis van Stichting AAP en de opgevangen dieren wordt belicht.

Stichting AAP is opgericht op 14 april 1972. In de jaren '60 vingen Okko en Riga Reussien hun eerste aapje op in Amstelveen. In de loop der jaren kwamen steeds meer uitheemse dieren bij Stichting AAP terecht zoals poema's, wasberen en papegaaien. De vele vrijwilligers van Stichting AAP proberen de dieren zodanig aan te laten sterken dat ze na een tijd weer naar het land van oorsprong terug kunnen, naar een natuurreservaat of een dierentuin.

Na de verhuizing uit Amstelveen vestigde AAP zich in Almere, waar naast de tijdelijke opvangverblijven inmiddels ook een pensioenvoorziening is gecreëerd. De verjaardag van de stichting wordt ondanks de enorme uitbreiding toch met gemengde gevoelens gevierd. Helaas is ook na 30 jaar de stroom uitheemse dieren nog niet afgenomen, waarvoor opvang dringend nodig is.

Eindredactie: Remco van Leen

Deel: ' Dierenmanieren op Reis over Stichting AAP 30 jaar '
Lees ook