Stichting Wakker Dier

DIERVRIENDELIJKE RESTAURANTS GELDERLAND KRIJGEN CERTIFICAAT

Persbericht - 24 juli 2002

Op donderdag 25 juli ontvangen 9 diervriendelijke restaurants in de provincie Gelderland een diervriendelijkheidscertificaat van Stichting Wakker Dier. Restaurants die biologisch- of scharrelvlees serveren en vegetarische restaurants komen voor het certificaat in aanmerking. Hoe diervriendelijker het restaurant hoe meer sterren er op het certificaat komen. Voor consumenten die diervriendelijk uit eten willen en op zoek zijn naar een restaurant is een nieuwe internetsite gelanceerd: www.diervriendelijkuiteten.nl. Op de site staan de beschrijvingen, fotos en de routebeschrijvingen van alle 85 Nederlandse diervriendelijke restaurants per provincie op een rij.

Biologische campagne Afgelopen jaren promootte Wakker Dier in haar biologische campagne de verkoop van biologisch vlees en scharrelvlees. Het aantal verkooppunten is mede hierdoor gestegen van enkele tientallen naar ongeveer 1000. Met de 'Restaurant Campagne' wil Wakker Dier vanaf nu ook het diervriendelijk uit eten promoten. Wanneer een restaurant drie biologische- of scharrelvleesgerechten op de menukaart heeft staan verdienen ze 1 ster. Voor drie vegetarische gerechten verdienen ze een ster. Wanneer een restaurant geen legbatterijeieren gebruikt, maar biologische- of scharreleieren krijgen ze een ster etc.

Diervriendelijke restaurants die het certificaat ontvangen hebben hiervoor getekend en beloofden tevens nooit Foie Gras (ganzenleverpaté) te serveren. Restaurants waarvan al het vlees diervriendelijk is komen in aanmerking voor 5 sterren. Biologische boeren geven hun dieren meer bewegingsruimte, een uitloop naar buiten en stro in de stal. Dit in tegenstelling tot de gesloten stallen met betonnen vloeren in de bio-industrie. Samen met het certificaat ontvangt ieder diervriendelijk restaurant een kunstwerk van Len Munnik, kaarten, kleurplaten, stickers en folders. In deze nieuwe folder heeft Wakker Dier de adressen van de restaurants gebundeld. In de provincie Gelderland krijgen donderdag de eerste 9 restaurants het certificaat uitgereikt; Enig Alternatief te Arnhem, Memories of Asia te Arnhem, 't Rentmeesterke te Geesteren, De Gelderse Hoek te Kilder, Divas te Nijmegen, Jan Steen en De Groene Keukenprins te Wageningen, Zeezicht te Wageningen, De Woeste Hoeve te Woeste Hoeve en De Kloostertuin te Zutphen.

Voor meer informatie kunt u kijken op diervriendelijkuiteten.nl of bellen met: M. Bleijenberg, 020-4638924 of 0614-683812

Deel: ' Diervriendelijke restaurants Gelderland krijgen certificaat '
Lees ook