Diëtist druk met ontkrachten uitspraken dieetgoeroes en foodbloggers


IJSSELSTEIN, 20160321 -- Het lijkt erop dat mensen het spoor bijster raken wat betreft gezond eten. Dat blijkt uit een enquête gehouden onder de lezers van Nieuws voor diëtisten. Van de 827 deelnemende diëtisten en gewichtsconsulenten zegt 65% vaak bezig te zijn met het ontkrachten van beweringen van dieetgoeroes en foodbloggers.

Ook meldt 83% van de diëtisten en gewichtsconsulenten dat cliënten steeds onzekerder worden over wat gezond eten is. Verder zegt 81% dat de anti-melk en anti-brood hypes soms tot tekorten leiden bij cliënten die ze behandelen.

Glutenvrij
Veel mensen gaan op eigen houtje een glutenvrij dieet volgen als ze darmklachten hebben. Diëtisten merken in de praktijk dat een zogenoemd FODMAP dieet veel effectiever is bij darmproblemen dan een glutenvrij dieet.

Diabetes type 2
Maar liefst 81% van de diëtisten is ervan overtuigd dat diabetes type 2 omkeerbaar is met een goed dieetadvies. Daarbij vindt de helft van de diëtisten het koolhydraatbeperkte dieet de beste keuze bij deze aandoening.

Nieuws voor diëtisten
Nieuws voor diëtisten is een website voor diëtisten met dagelijks nieuws en twee keer per maand een digitale nieuwsbrief. De website bericht over actuele zaken op het gebied van voeding en voedingswetenschap die van belang zijn voor de diëtist.


Deel: ' Diëtist druk met ontkrachten uitspraken dieetgoeroes en foodbloggers '
Lees ook