Ingezonden persbericht


T.a.v. redactie wonen/internet


CONSUMENT HEEFT VOOR HET EERST INZICHT IN AANBOD NIEUWBOUWWONINGEN

Breda, 11 oktober 2001
Digimmo, de onafhankelijke woonsite, biedt woningzoekenden voor het eerst inzicht in de markt van nieuwbouwwoningen. Naast de 17.000 bestaande woningen van makelaars en particulieren kan de consument ruim 1400 nieuwbouwprojecten op www.digimmo.nl vinden.

Nederland is bijna het meest dichtbevolkte land ter wereld. Dan moet je verstandig omgaan met de beschikbare ruimte. Waar gaan we werken en wonen? Wat bebouwen we en wat blijft ongerept? Nergens ter wereld wordt daar zo grondig over nagedacht als hier. De woningvoorraad in Nederland bedraagt op dit moment ca. 6.6 miljoen, waarbij dit jaar 55.000 nieuwbouwwoningen worden verkocht en we bouwen gestaag door.

De nieuwbouwmarkt was voor de consument tot dusver volstrekt ondoorzichtig. Want waar vind je als consument een totaaloverzicht van nieuwbouwprojecten in een bepaalde regio? Indien je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, dan hield je een zoektocht langs de gemeente, makelaars en projectontwikkelaars. Maar al gauw kom je tot de conclusie dat het aanbod van nieuwbouwwoningen veelal versnipperd en summier wordt aangeboden. Het kost de consument dus veel tijd en energie om inzicht te krijgen in deze ondoorzichtige markt.

Digimmo heeft nu een groot deel van het nieuwbouwaanbod in kaart gebracht inclusief uitgebreide informatie en een artistimpression om het project te visualiseren. Dit betekent voor de consument eindelijk snel inzicht in nieuwbouwprojecten in Nederland. De komende maanden zal Digimmo het aantal projecten nog fors uitbreiden. Bovendien is de verwachting met meerdere grotere projectontwikkelaars tot overeenstemming te komen om hun projecten structureel bij Digimmo onder de aandacht te brengen van de ruim 105.000 gericht woningzoekenden die maandelijks de site bezoeken.

Aanbod nieuwbouwprojecten Digimmo: https://www.digimmo.com/nieuwbouw_Algemeen.asp

Digimmo streeft voortdurend naar een vernieuwende rol in de woningmarkt. Naast het nieuwbouwaanbod biedt Digimmo al enige tijd twee andere unieke diensten: alle woningverkoopprijzen van het Kadaster en online een taxatierapport aanvragen tegen 30% lagere tarieven dan gebruikelijk. Digimmo werkt samen met ruim 700 makelaars. Financiële diensten rondom wonen worden aangeboden in samenwerking met o.a.: Centraal Beheer Achmea en Wellowell.

Deel: ' Digimmo biedt consument inzicht in aanbod nieuwbouwwoningen '
Lees ook