Gemeente Alkmaar


Digitaal Trapveld De Mare opent met ludieke actie

De vinder van het eerste kievitsei wordt niet meer door de koningin ontvangen. Maar de vinder van een apenstaart (@) in de wijk De Mare loopt binnenkort de kans vorstelijk beloond te worden. Dat is de kern van een spectaculaire actie rondom de opening van het Digitaal Trapveld De Mare. Donderdagmiddag 13 september verklaart wethouder Chris de Droog tussen 16.00 en 17.00 uur het Digitaal Trapveld in De Mare officieel voor geopend. Bij die gelegenheid wordt tevens bekend wie de winnaar of winnares is van een ludiek evenement dat in de voorafgaande dagen in de wijk De Mare plaatsvindt, de 'Apenstaartjes-zoekactie'.

Mogelijk een aantal dagen zal De Mare in de ban zijn van een 'Apenstaartjes-zoekactie'. In de vijf wijkdelen (Mare-Centrum, Rak-Noord, Rak-Zuid, Horn-Noord en Horn-Zuid) zullen in totaal vijf objecten met het apenstaartjes-symbool (@) worden verborgen. Regionet Televisie Noord-Holland begeleidt de actie en verschaft de kijkers hints over de locaties waar gezocht moet worden. Onder de vinders van de apenstaartjes (maximaal 5) wordt tijdens de opening geloot om de hoofdprijs: een fraaie Internetcomputer, aangeboden door de firma Bakker-Dijk te Alkmaar. De vinders die naast de hoofdprijs grijpen verwerven als troostprijs een jaar lang het recht om met het hele gezin gratis gebruik te maken van de diensten van het Digitaal Trapveld.

Op dinsdagavond 11 september vertoont Regionet Televisie in haar uitzending van 18.00 uur de eerste aanwijzingen voor het vinden van de apenstaartjes. In latere uitzendingen op die avond zullen de hints telkens worden herhaald.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de programmering van het Digitaal Trapveld voor het komend seizoen. Eind september starten de eerste cursussen. Daarnaast zijn er open inloopuren, waarin bezoekers zelfstandig of met behulp van de aanwezige begeleiders aan de slag kunnen. Voor degenen die kennis willen maken met de mogelijkheden die de computer biedt zijn de open inloopuren uitermate geschikt voor een eerste oriëntatie.

Het Digitaal Trapveld De Mare is gevestigd in het gebouw van bibliotheek De Mare, Laan van Straatsburg 2. Het trapveld moet een waardevolle nieuwe voorziening voor de wijk worden, waar ook voor de wijk of buurt werkzame organisaties activiteiten kunnen ontplooien.

De algemene inloopuren zijn op dinsdagmorgen (10.00 - 12.00 uur), dinsdag- en vrijdagavond (19.00 - 21.00 uur) en zaterdagmiddag (13.00
- 15.00 uur). De inloopuren voor de jeugd zijn op woensdagmiddag (14.00 - 16.00 uur) en woensdagavond (19.00 - 21.00 uur). Voor de ouderen uit de wijk is er een specifiek inloopuur op vrijdagmiddag (14.00 - 16.00 uur).

Voor het gebruik van het digitaal trapveld wordt van de bezoekers een kleine bijdrage gevraagd: éénmalig voor een pasje en verder voor ieder bezoek. Dat laatste kan door middel van de aanschaf van een strippenkaart, waardoor 1 uur bezig zijn in het Digitaal Trapveld een bedrag vergt van Fl. 1,00 of Fl. 1,25.

Wie kennis wil maken of informatie wil inwinnen: bellen tijdens de open inloop (tel. 564 48 06) of - nog beter - tijdens die uren gewoon even naar binnen stappen.

Deel: ' Digitaal Trapveld De Mare Alkmaar opent met ludieke actie '
Lees ook