DIGITAL OPTICS CORPORATION

Digital Optics Corporation Meldt Voltooiing van de WaveSetter

Digital Optics Corporation Meldt Voltooiing van de WaveSetter(TM) Interne Wavelength Locker

Charlotte, North Carolina, - Digital Optics Corporation (DOC) meldde vandaag dat het een interne, front wavelength locker (digitaal apparaat dat de golflengte vastzet) heeft ontworpen dat later deze maand zal worden onthuld op de Europese Conferentie over Optical Communications (ECOC).

De WaveSetter(TM) wavelength locker van DOC is klaar om te worden getest volgens Telcordia GR-468, de norm voor
betrouwbaarheidsmetingen. Het bedrijf is tevens bezig met de ontwikkeling van een passief afstembaar prototype van de wavelength locker. Deze volgende generatie van wavelength lockers, die nu nog in de ontwikkelingsfase verkeert, zal passieve afstemming mogelijk maken binnen het laser module pakket.

DOC zal de WaveSetter wavelength locker tentoonstellen op de ECOC in stand nr. 204 op de hoofdvloer van de tentoonstelling. ECOC vindt plaats van 1 tot 3 oktober 2001 in de RAI te Amsterdam.

De WaveSetter van DOC is een geïntegreerde, optical sub-assembly (OSA), die een set controlesignalen genereert die het mogelijk maken om de output van een afstembare laser in te stellen en vast te zetten op een bepaalde golflengte. Wavelength lockers worden gebruikt bij wavelength division multiplexing (DWDM) toepassingen voor grote signaaldichtheid, waarbij vele lasers gelijktijdig over dezelfde kabel verzenden.

Door gebruikmaking van DOC's eigen optische diffractietechnologie, is DOC in staat om andere functies, zoals straalvormgeving, in de WaveSetter te integreren. Dit betreft het conditioneren van de laseroutput zodat deze beter in de glasvezel gekoppeld kan worden, en isolering, waardoor terugkaatsing in de laser wordt tegengegaan.

'Binnen de traditie van het onconventionele denken dat onze Photonic Chip(TM) OSA's succesvol maakte, zal de WaveSetter wavelength locker van DOC geïntegreerde specificaties bieden, met de kleinst beschikbare vormfactor, de laagste kosten en de beste prestaties van alle apparaten die nu op de markt zijn,' zegt Joe DeBartolo, de vice-president sales and marketing van DOC. 'Bovendien, voorzien we, dat onze ontwikkeling van passief afstembare, en lijmvrije, modules de industriële normen zullen veranderen.'

De interne, front wavelength locker van DOC demonstreert tevens de functionaliteit en veelzijdigheid van het geïntegreerde optics platform van de Photonic Chip(TM). De technologie van de Photonic Chip(TM)van DOC is geschikt voor een grote variatie aan opties binnen het ontwerp om te kunnen voldoen aan de aan de interne wavelength locker gestelde specificaties. De groep van producten binnen hetzelfde platform omvat front lockers en back lockers voor 50GHz en 100Ghz bandbreedten, en niet op etalon gebaseerde lockers voor lasers voor zowel afstembare als vaste golflengtes. DOC kan de kenmerken van de optische en elektrische prestaties veranderen evenals de fysieke omvang en gerichtheid van haar wavelength locker producten, om tegemoet te komen aan specifieke applicatiebehoeften.

De wavelength lockers van DOC kunnen worden bevestigd in het laserpakket met gebruikmaking van hetzij verlijming of soldeerverbindingen. Als er wordt gekozen voor de soldeermethode, wordt de onderzijde van het apparaat van een plakstrip voorzien.

Over de Digital Optics Corporation:

Digital Optics Corporation is een wereldmarktleider in de technologische ontwikkeling, het ontwerp, de productie en marketing van PHOTONIC CHIP(TM) optical sub-assemblies (OSAs) en AURORA(TM) verlichtingsoplossingen. PHOTONIC CHIP OSAs integreren passieve optische componenten (siliconen bank, diffractie units, refractie units, spiegels, etc.) met actieve componenten (lasers, detectors en elektronica) op wafelniveau om een schaalbaar en betaalbaar moduleplatform te maken voor telecommunicatie- en datacommunicatie-applicaties over het gehele
communicatiespectrum. Het PHOTONIC CHIP platform kan in grote aantallen geproduceerd worden, is gemakkelijk te integreren, beschikt over een kleine vormfactor en is betaalbaar.

De AURORA(TM) verlichtingsoplossingen zijn fotolithografisch gefabriceerde hoekgestuurde diffusers die worden gebruikt in de verlichtingssystemen van krachtige stap-en-scan gereedschappen. De toepassing van hoekgestuurde diffusers biedt optimale verlichting van stapperdradenkruizen en helpt om de feature afmetingen minimaal te houden, en om de operating process window voor het gereedschap maximaal te houden, hetgeen resulteert in een chip met een betere prestatie of een hogere opbrengst voor de halfgeleider chipproducent.

Mark Newsome van de Digital Optics Corporation, +1-704-887-3100, of mobiel: +1-704-236-6416, of e-mail, mnewsome@doc.com , of Kara Sproles Mock van NS&G, +1-803-254-8158, of e-mail kmock@nsandg.com , van de Digital Optics Corporation

25 sep 01 15:18

Deel: ' Digital Optics Corporation Meldt Voltooiing WaveSetter '
Lees ook