Digitale Demand & Supply doet meer voor minder


Hogeschool Informatica Nederland CAI introduceert met Universiteit Leiden WO & HBO Bedrijfskunde "Information-, Demand & Supply Management "

RIJSWIJK, 20090701 -- Voor organisaties die hun logistiek, automatisering en services willen stroomlijnen, introduceert CAI Opleidingen samen met de Universiteit Leiden en enkele andere partijen de bedrijfskundige informatica HBO-studie met de specialisatie "Information Management en Demand & Supply Management" en mogelijke doorstroom naar een WO niveau. Het blijkt dat het concept Demand & Supply Management voor fysieke producten uitstekend werkt in de digitale supply chain. Het doel is met minder middelen meer te presteren en met deze studie wordt dat doel bereikbaar.

Het Business Information Services Library model [BiSL] is een aanbeveling om zowel kortere servicetijden als lagere kosten te realiseren. Nodig is een focus op Demand & Supply Management en op Informatie Management als voorwaarde voor een goede alignement tussen ICT en Business. BiSL is een samenhangend framework met strategische, sturende en uitvoerende processen. Human Resource Management heeft de taak om juiste specialisten op te leiden en in te zetten opdat business processen effectiever en efficinter worden.

Bij het realiseren van meer voor minder wil CAI Opleidingen een bijdrage leveren met de bedrijfskundige informatica HBO-studie met specialisatie "Information Management & Demand & Supply Management". Hiertoe werkt de landelijk opererende opleider samen met onder meer de Universiteit Leiden. In deze studie gaan veel vakken over de processen in het BiSL model en zodanig dat de studenten de nieuw verworven kennis en inzichten direct in praktijk kunnen toepassen. CAI heeft "studeren on demand" ontwikkeld zodat de studiedoorloop flexibel op de student kan worden afgestemd.

Werknemers in uitvoerende en sturende processen met competenties, verkregen door werkervaring en/of opleidingen zoals ITIL Service Manager of MicroSoft Certified System Engineer, kunnen vrijstellingen aanvragen. Zij kunnen versneld hun HBO-diploma halen. Bovendien kunnen ze direct worden ingezet in BiSL-processen.

Na deze studie is zelfs een doorstroom naar een verkorte WO studie Master of Science in Business Administration (Msc.BA) aan de Erasmus School of Management en Master of Science ICT in Business (Msc.IB) aan de Universiteit Leiden mogelijk is. De focus van deze vervolgopleiding ligt op Innovatie Management en Demand- & algemeen business Management. Vanuit BiSL bezien op de richtinggevende processen en interorganisatorische samenwerking.

Hogeschool Informatica Nederland-CAI / HINFON-E3 als geaccrediteerde hogeschool verzorgt de administratie en verstrekt bijbehorende bachelor getuigschriften (diploma's). De Master of Science getuigschriften en certificaten worden verstrekt door Universiteit Leiden en Erasmus School of Management.De vakken van het HBO programma worden aangeboden door CAI, CVA, E3 ICT en Universiteit Leiden.

Een interessante opleiding, in het bijzonder voor organisaties die BiSL omarmen. Organisaties die veelal aangesloten zijn bij de stichting ASL BiSL foundation.

Voor technisch beheerders, applicatiebeheerders, functioneel beheerders en informatiemanagers bestaan diverse trainingsmodulen die opleiden voor onder meer de basisexamens "IT Infrastructure Management (ITIL), 'Application Management Foundation' (ASL) en 'Business Information Management Foundation' (BiSL). Deze examens worden door CAI afgenomen namens EXIN, zie www.exin.nl en deze examencertificaten geven vrijstellingen in het HBO programma.
Via de EXIN website en functie 'Zoek opleider' kunt u zien welke opleidingsinstituten door EXIN zijn geaccrediteerd voor het geven van deze trainingen. Het zijn er inmiddels een 20-tal.

Voor meer informatie:
https://www.xs4all.nl/~cai/HBO-BI_Demand_&_Supply_Management.htm
Van de geaccrediteerde opleidingsinstituten zie de website van de stichting ASL BiSL Foundation.


Deel: ' Digitale Demand & Supply doet meer voor minder '
Lees ook