Ingezonden persbericht- PERSBERICHT

Den Haag, 21 mei 2002


- PEPC Worldwide biedt dagverse edities van 77 kranten nu in 10 landen -
DIGITALE KRANTENKIOSK geÏntroduceerd in MEXICO

PEPC Worldwide heeft vandaag haar digitale krantenkiosk geïntroduceerd in Mexico. Met de installatie van een PEPC Newspaper Vending Unit in het Sheraton Maria Isabel in Mexico City, biedt PEPC haar newspaper-on-demand service nu in 10 landen aan. De digitale krantenkiosk biedt international reizigers de laatste editie van 77 kranten uit 38 landen. Onder de dagelijks beschikbare titels bevinden zich gerenommeerde uitgaven als De Telegraaf, the International Herald Tribune, USA TODAY (Verenigde Staten), the Los Angeles Times (Verenigde Staten), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië), Die Welt (Duitsland) en Hurriyet (Turkije).

PEPC installeert de digitale krantenkiosken op drukbezochte, internationale locaties zoals hotellobbies, internationale luchthavens en op cruiseschepen. De consument kiest middels een eenvoudig touchscreen-menu een van de 77 beschikbare kranten. De dagverse editie van de geselecteerde krant wordt vervolgens binnen 2 minuten op A3-formaat, digitaal geprint en op drie plaatsen geniet. De laatste editie van je eigen krant overal ter wereld beschikbaar, was de oorspronkelijke gedachte achter ons concept, aldus Raoul Maphar, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. Met de introductie van de digitale krantenkiosk in Mexico biedt PEPC haar service nu op vijf continenten aan waarmee onze visie daadwerkelijk gestalte begint te krijgen.

Na een uitgebreide testperiode in hotels in Nederland startte PEPC de internationale uitrol van haar concept in oktober 2001 in de Verenigde Staten. Sinds de installatie van de eerste Amerikaanse PEPC Newspaper Vending Unit in Miami, heeft PEPC digitale kiosken geïnstalleerd in Thailand, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten, de Nederlandse Antillen, het Verenigd Koninkrijk, India, Indonesië en Mexico.

PEPC s lokale Dealer in Mexico, Gruppo Proveedor de Hoteleria, installeerde de eerste Mexicaanse PEPC Newspaper Vending Unit in het Sheraton Maria Isabel. Het 755 kamers tellende hotel is één van Mexico City's meest prestigieuze zakenhotels.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld.

Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Deel: ' Digitale krantenkiosk geÏntroduceerd in mexico '
Lees ook