Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -


- Minister van Toerisme print eerste per satelliet bezorgde krant -
DIGITALE KRANTENKIOSK GEªNTRODUCEERD IN MALTA

DEN HAAG, 30 juli 2002 Internationale reizigers kunnen vanaf vandaag de dagverse editie van hun lokale krant printen in het Radisson SAS Bay Point Resort te St Julians, Malta. Met de introductie van de digitale krantenkiosk in Malta biedt PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) haar print-on-demand service op internationale locaties in vijftien landen aan. De afgelopen weken sloten de Shanghai Daily (China), Koran Tempo (Indonesië), Jamaica Gleaner (Jamaica), Esto (Mexico), Sovietski Sport (Rusland) en Korea Daily (Zuid Korea) zich bij PEPC aan. De digitale krantenkiosk heeft nu dagelijks de laatste editie van 93 kranten uit 43 landen beschikbaar.

Tijdens de officiële lancering, die vanmiddag plaatsvond in het Radisson SAS Bay Point Resort, werd de eerste per satelliet bezorgde krant geprint door de Maltese Minister van Toerisme, Dr Michael Refalo. De toerisme-industrie is een belangrijke pijler onder Malta s economie. De digitale krantenkiosk is een service waarmee Maltese hotels zich kunnen onderscheiden. Ik ga er van uit dat deze service een extra stimulans voor het 5-sterrentoerisme naar ons land is", aldus de heer Refalo.

Na een uitgebreide testperiode in hotels in Nederland startte PEPC de internationale uitrol van haar print-on-demand concept in oktober 2001 in de Verenigde Staten. Sinds de installatie van de digitale krantenkiosk in Miami, heeft PEPC kiosken geïnstalleerd in Thailand, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten, de Nederlandse Antillen, het Verenigd Koninkrijk, India, Indonesië, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Panama, Egypte, Zuid Korea en nu Malta.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com


- EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Digitale krantenkiosk nu ook in Malta '
Lees ook