Digitale Nomade Reist en Ontwikkelt Startups


De digitale nomade is de toekomst van Het Nieuwe Werken.

BRIELLE, 20151116 -- Digitale nomade Romano Groenewoud, momenteel gevestigd in Cebu op de Filipijnen, is werkzaam als zelfstandig SEO-specialist. Romano Groenewoud is één van de weinige digitale nomaden en wil graag zijn kennis over deze nog vrij onbekende levenswijze delen. Hij hoopt dat de lifestyle als digitale nomade hierdoor voor velen toegankelijker wordt.

Twee jaar geleden heeft Romano Groenewoud de knoop doorgehakt en is als zelfstandig internet ondernemer zijn bedrijf SEOGeek begonnen. Met zijn computer en een kleine hoeveelheid aan bagage vertrok hij naar het buitenland. De afgelopen twee jaar heeft hij vanuit meer dan 10 verschillende landen zijn werk als SEO-specialist uitgevoerd en dat bevalt hem prima.[Romano Groenewoud]

Romano Groenewoud is zo enthousiast over deze lifestyle dat hij zijn ervaringen graag wil delen met mensen die de dagelijkse sleur van forensen in files en nutteloze vergaderingen zat zijn. Door zijn kennis over te dragen hoopt hij dat deze levenswijze toegankelijker wordt voor deze mensen. “Deze manier van werken geeft me de kans om twee grote passies te combineren: reizen en internettechnologie. Het is een lifestyle die mij erg aanspreekt. Het dwingt je als ondernemer inventief en creatief te zijn en tegelijkertijd zie je de hele wereld en leer je overal nieuwe mensen kennen.” De digitale nomade is Het Nieuwe Werken, maar dan doorgevoerd naar een hoger internationaal niveau.

Werken via platforms
Via platforms als UpWork en Elance werkt Romano Groenewoud met een virtueel team van mensen die over de hele wereld verspreid zitten. Via deze platforms kan hij overal ter wereld mensen vinden, die voor hem opdrachten willen uitvoeren voor klanten van hem. Voordat het virtuele team voor hem aan de slag kan, heeft hij eerst via Skype contact met potentiële klanten door middel van video-call. Het is niet mogelijk om even langs te gaan, maar dit is de oplossing om te laten zien dat hij weet waarover hij praat en de opdracht aankan. Als de opdracht is binnengehaald vormt hij een projectomgeving op platforms als Trello.

Digitale nomade als toekomst van werk
Digitale nomaden zijn professionals, die niet langer meer gebonden zijn aan een vaste werkplek, maar de wereld rondreizen terwijl zij online werken. Op dit moment is de digitale nomade nog een extreme, doorgeschoten versie van Het Nieuwe Werken, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit. Volgens Pieter Levels, een prominente digitale nomade, zijn er in 2035 meer dan een miljard digitale nomaden op de arbeidsmarkt. Romano Groenewoud wil de groei stimuleren met behulp van zijn opgedane kennis.


Deel: ' Digitale Nomade Reist en Ontwikkelt Startups '
Lees ook