Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
135

Directie:
voorlichting

04-10-2001

Status:
informatie

Digitenne enige kandidaat voor digitale ethertelevisie

Bij de inschrijfprocedure voor een vergunning voor digitale ethertelevisie heeft zich één kandidaat gemeld. Het gaat om Digitenne, een samenwerkingsverband van KPN, NOB, Nozema, NOS, SBS, HMG en Canal+. In de komende weken wordt getoetst of Digitenne aan de wettelijke criteria voldoet. Mochten hieruit geen bezwaren voortkomen, dan kan de vergunning waarschijnlijk nog in oktober worden verstrekt. Tegelijkertijd krijgt de publieke omroep een vergunning voor het uitzenden van de programma's Nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroep.
De commerciële vergunning voor digitale ethertelevisie zou worden toegewezen door middel van een vergelijkende toets. Nu zich echter slechts één kandidaat heeft aangediend, kan de vergelijkende toets niet worden gehouden en wordt de vergunning in principe aan de enige kandidaat toegewezen.

Na de vergunningverlening moeten de uitzendingen binnen een half jaar beginnen. De commerciële exploitant en de publieke omroep kunnen dan in totaal twintig tot vijfentwintig programma's via de ether uitzenden. Deze programma's zijn met een kleine sprietantenne te ontvangen. De uitzendingen starten in het noorden van de Randstad en zullen in de loop van 2002 worden uitgebreid tot de gehele Randstad. Binnen enkele jaren daarna kan in het hele land digitale ethertelevisie worden ontvangen.

omhoog laatst bijgewerkt 04-10-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl

Deel: ' Digitenne enige kandidaat voor digitale ethertelevisie '
Lees ook