HALLMARK CARDS

Nederland overspoeld door het wassende water

P E R S B E R I C H T

Hallmark Hall of Fame-film laat zeventiende eeuw herleven

Nederland overspoeld door het wassende water

Capelle aan den IJssel, 16 juli 2002 - Afgelopen dagen was recreatiegebied Spaarnwoude het decor voor een unieke filmopname in de Nederlandse filmgeschiedenis. Voor de Amerikaanse televisiefilm 'Girl in Hyacinth Blue' is een levensechte dijkdoorbraak nagespeeld. Het kolkende en wassende water zorgde voor heroïsche taferelen en liet de tijd stil staan. Nederland was voor even terug in de zeventiende eeuw.

De film wordt speciaal voor televisie opgenomen in de reeks Hallmark Hall of Fame die in de Verenigde Staten al 51 jaar bestaat. Het is voor het eerst dat een Hallmark Hall of Fame-film in Nederland wordt opgenomen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Susan Vreeland dat in de Verenigde Staten lovende kritieken kreeg.

Het boek en de film volgen het spoor van een schilderij van Johannes Vermeer. Vanaf nu tot de zeventiende eeuw, het moment waarop het geschilderd werd. In acht losstaande en chronologische delen is te zien hoe het schilderij door de tijd heen verschillende eigenaren kent en in welke speciale levensomstandigheden deze gewone mensen op dat moment verkeren. De film past helemaal in de traditie van Hallmark Hall of Fame.

Bas Huurman, directeur van Hallmark in Europa legt uit: 'In Nederland kennen we Hallmark Hall of Fame niet, maar in de Verenigde Staten is het een begrip. Drie of vier keer per jaar wordt een speciaal door Hallmark geproduceerde tv-film nationwide uitgezonden. Grote namen als Bette Davis, Fay Dunaway, Sissy Spacek en James Earl Jones zijn maar een paar van vele topacteurs die meespeelden in de tv-films. In totaal speelden tot nu toe 56 Acadamy Award winnende acteurs in Hallmark Hall of Fame-films. Ik ben dan ook ontzettend trots dat voor het eerst een film in deze reeks in ons land wordt gefilmd. Een ijzersterke cast met onder andere Jan Decleir, Daniel Boissevain, Thomas Gibson en Glenn Close moet een prachtige film opleveren die zich voor een groot deel in Nederland afspeelt. Volgend jaar zal deze film op de Amerikaanse tv-zender CBS worden uitgezonden. De kans is aanzienlijk dat we de Hallmark Hall of Fame ook naar Nederland halen. We zijn daar nu over in gesprek met een aantal partijen.'

Een foto is beschikbaar via het ANP Fotonet en de digitale beeldbank van ANP.
De foto toont de opnames voor de film Girl in Hyacinth Blue in recreatiegebied Spaarnwoude, het wassende water zorgt voor een grote dijkdoorbraak. Foto vrij van rechten indien vermelding: Hallmark Hall of Fame.

Over Hallmark
Hallmark is de grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden tientallen miljoenen wenskaarten van Hallmark hun weg naar de consument. Met een assortiment van meer dan 5000 verschillende producten onderscheidt Hallmark zich van de overige aanbieders op deze markt. Door middel van wenskaarten - al dan niet Digitaal - wil Hallmark een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen, en het tonen van gevoelens zoals liefde en vriendschap. Hallmark Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark-concern.

///

Voor meer informatie, niet voor publicatie:
Vivian Cheung Theo van der Meer Hallmark Cards Bijl, partners in public relations Telefoon: 010 - 459 65 66 Telefoon: 010 - 284 29 29

16 jul 02 11:18

Deel: ' Dijkdoorbraak in Spaarnwoude nagespeeld voor Amerikaanse tv-film '
Lees ook