DikkeVanDam wemelt van de fouten

BILTHOVEN, 20060206 -- Wie zichzelf vóór zijn verhaal zet, mag verwachten dat er op hem geschoten wordt. Johannes van Dam, de gevreesde Amsterdamse culinair criticus was zelfs `op het journaal' en liet in interviews weten dat hij Jamie Oliver met zijn DikkeVanDam in verkoopaantallen naar de kroon steekt. Van Dam heeft nu bij de doorsnee Nederlander ook autoriteit en dat stemt tot nadenken.


Waar Johannes van Dam dacht mee te doen aan een compilatie van zijn werk, wat al ambitieus is, kreeg de marketingafdeling van Nijgh & Van Ditmar greep op het project en maakte er een heus naslagwerk van. Dat vereist een gedegen aanpak en daar mankeert het aan in DeDikke.

Johannes is vaak slordig, neemt feiten fout over en veronderstellingen voor waar aan en interpreteert bronnen op zijn eigen manier. En dat zijn allemaal misstappen die je in een naslagwerk moet zien te voorkomen.

Cultureel gastronomisch magazine Bouillon toog aan het werk en verzamelde een aantal uitglijders. Die staan straks mooi in het voorjaarsnummer. Maar op de website kunt u al een amuse tot u nemen. Het tiende nummer van Bouillon belooft sowieso interessant te worden, want:

-Ronald Giphart leverde een interview af met Jon Sistermans en Pierre Wind
-Jan Cremer schreef over de kunstenaarkok
-Connie Palmen onthult over haar eetdriften
-Nellie Frijda kookt zich wezenloos en
-De Culinaire Stamboom van topchef Robert Kranenborg onthult een grote olievlek.

www.bouillonmagazine.nl

Deel: ' DikkeVanDam wemelt van de fouten '
Lees ook